PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565162}
6,0 86 tys. ocen
6,0 10 1 85771
5,9 55 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla
ocenił(a) film na 7
paul_van_dyk_87

Przestraszyli się realizmu i uciekli z kraju :D Ale na serio to dobre pytanie, na pewno przyjmą lepiej niż "wersję" z 98' inaczej być nie może ;)

ocenił(a) film na 9
Emdzej91

Jeszcze nie było premiery w Japonii.

ocenił(a) film na 9
Fred_9

a kiedy premiera jest w japoni?

ocenił(a) film na 6
paul_van_dyk_87

25 lipca.

ocenił(a) film na 9
Kierokat

co tak pózno japońce?:)

paul_van_dyk_87

Japońce zazwyczaj tak późno mają premiery.

ocenił(a) film na 6
paul_van_dyk_87

Czytałem na kilku forach, że TOHO jest zachwycone nowym Godzillą i jest duża szansa na udostępnienie praw do kolejnycj potworów japońskiego studia. Także jest dobrze.
Mnie nowy Godzilla się podobał, aczkolwiek do zachwytu daleka droga, jednak jak na reboot serii jest naprawdę ok. Druga część na pewno powstanie i jestem pewien, że zobaczymy tam dobrze znanych przyjaciół w postaci japońskich legend kina Kaiju.

ocenił(a) film na 8
Frieza

w następnej części chce klasykę : RODAN , GHIDORAH , MOTHRA i przyjaciele... :)

ocenił(a) film na 9
kunapwd

ziom przy tej technice to by było arcydzieło :)

ocenił(a) film na 8
paul_van_dyk_87

Zapewne tak ;-) wszystko do zrobienia.

ocenił(a) film na 9
kunapwd

dać jakiegoś stwora 3 razy większego od godzilli i miłe zaskoczenie rozmnażania się gatunku godzilli, wtedy film extra gwarantowany!

ocenił(a) film na 8
Giveraa34

Wracając do tematu - jeśli patrzeć na Godzille jako wytwór japończyków i miejsce gdzie ma ona swoje korzenie - myślę że nie powinni być rozczarowani tą produkcją. A jak chcą narzekać niech zrobią coś swojego. Technologia się zmieniła dziś, zapewne na 100% nikt nie wejdzie w "portki" Godzilli jako aktor :)

ocenił(a) film na 9
kunapwd

ale wyobraź sobie godzille 2 gdzie małe godzille malutkie idą ze swoimi dorosłymi rodzicami na wędrówki po świecie na lęgowe miejsca i tak napotykają potwora 3 razy większego od siebie i walka . fajnie by było.

kunapwd

a ja chce King Ceasar-a

Frieza

A co właściwie Japonia robiła przy tej Godzilli? Bo w produkcji pisze USA i Japonia.

ocenił(a) film na 6
bartoszcyc8

Przede wszystkim udostępniła prawo do wizerunku Godzilli, to ich własność i tylko od nich zależy co dalej:)

ocenił(a) film na 9
Frieza

ale pisze produkcja też japonia czyli japonia chyba tez finansowała film?

ocenił(a) film na 6
paul_van_dyk_87

Wydaje mi się, że nie, to produkcja Warner Bros. i Legendary. Japonia tylko udziela praw do wizerunku, ryku itp.