przewidywalny, wiekszosc amerykanskich filmow rodzinnych o karierze opiera sie na takim schemacie.
Przeciętny Jankes nie słynie z imponującego potencjału intelektualnego więc ma podnietkę oglądając coś takiego.
To żeś dowaliła. Widzę, że zdrowy rozsądek i logika nie są Twoją mocną stroną. Zanim pusta pało oskarżysz kogoś o rasizm to wejdź może na wikipedię i sprawdź co to znaczy. USA założyli biali osadnicy z Europy, którzy w imię poszerzania przestrzeni życiowej tępili czerwonoskórych. Gwałcili im żony, zabierali ziemię oraz mordowali starców, kobiety oraz dzieci. Nazywali ich per "dzikusy". Jak już 13 kolonii się w pełni rozwinęło zaczęli statkami sprowadzać czarnych z Afryki. Przez kilka tygodni setka Murzynów w smrodzie kisiła się pod pokładem niczym bydło. Chyba co 7 nie dopływał żywy do Nowego Światu. Amerykanie są twórcami jednej z pierwszych organizacji rasistowskich pod wdzięczną nazwą Ku Klux Klan. Dążyła ona do ograniczenia praw Murzynów, Żydow oraz katolików. Jeżeli ode mnie zajeżdża rasizmem to od Ciebie analfabetyzmem oraz tępotą umysłową.
Nie będę traciła czasu na rozmowę z Tobą, jeżeli wytykasz komuś błędy z przeszłości, a Twoja kultura osobista mieści się w pudełku od zapałek. Nie musisz mi tu robić wykładów. Ja bym radziła Tobie otworzyć oczy na siebie, a nie wskazywać palcem na innych. Obrażając inną nację przemawia przez Ciebie rasizm, tyle, dziękuję, do widzenia i mam nadzieję, że już nigdy nie spotkam Twojej przykrej osoby na tym portalu.
Nacja to nie to samo co rasa a że jesteś głupia to moją misją jest robienie wykładów głupolom, którzy się brzydzą czytaniem książek. Sens Twojej wypowiedzi mieści się w tym: bla bla bla ble blo bli blum blom. Może złóż podanie o prace do Gazety Wyborczej? Tam lubią szafować takim pojęciem jak rasizm ale przynajmniej w przeciwności do Ciebie ta banda obłudników wie co to znaczy. Mam nadzieję, że już nigdy nie będę miał okazji pisać z takim impotentem umysłowym jak Ty bo to strata czasu.
"Obrażając inną nację przemawia przez Ciebie rasizm, tyle, dziękuję, do widzenia i mam nadzieję, że już nigdy nie spotkam Twojej przykrej osoby na tym portalu."
Śmieszne, ja tutaj obrazy się nie doszukałem, ale tonący brzytwy się chwyta. Ty chyba zachłysnęłaś się wodą i nie odróżniasz prawdy od obrazy.
Głupich nie sieją, sami się rodzą. Dolce, ona na 98% już nie odpisze. Jak ja uwielbiam ludzi, którzy chcą się popisać słownictwem a jedyne co w życiu przeczytali to ulotkę hipermarketu Real. Nie jestem rasistą. Jestem natomiast daleki od poprawności politycznej. Ciekawe czy koleżanka wiedziała iż olbrzymia część murzynów w USA żyje z zasiłków. Przy czym uwielbiają narzekać na otaczającą ich rzeczywistość ( ciekawe co by im odpowiedzieli ich kuzyni z Afryki ). Uwielbiają tworzyć rapy które opowiadają miedzy innymi o: okrutnym systemie, piep.... policji i łatwych dupeczkach. Jakie to pouczające i godne naśladowania.Niektóre młode "białasy" z Europy z wielkim entuzjazmem przyjęły te mądrości życiowe zakładając bluzy z kapturem i tęgo pijąc tanie trunki pod blokiem. Kiedy Bill Cosby skrytykował kilka lat temu bezczelne pasożytnictwo czarnych współbraci z ich strony posypała się na niego swoista ekskomunika. Czy ktoś jeszcze chce mnie nazwać rasistą?
Ja chcę. Powiem Ci kolego, że jedyny, który się popisuje tutaj słownictwem jesteś Ty. Naoglądałeś się za dużo swoich incepcji i pięknych umysłów i wielkiego filozofa odgrywasz. Ale powiem Ci, że przeciętny człowiek potrafi, tak jak Ty, powpisywać sobie parę hasełek w google i pochwalić się nimi tutaj. Jak jesteś taki wyjątkowy napisz o czymś oryginalnym to chętnie porozmawiamy. Tak tak , wiemy ile Ty książek przeczytałeś oj oj jak dużo, ile myśli Ci się roi w głowie. Tak, to już znamy. I w ramach sprostowania to nie tylko murzyni lubią narzekać na rzeczywistość, nie tylko murzyni żyją z zasiłków, nie tylko murzyni uwielbiają tworzyć mało ambitne "rapy", masz przykład chociażby w Polsce. O tych bluzach z kapturem to przemilczę, bo to idiotyczny przykład. Więc czasami warto się zastanowić a nie przepisywać bezmyślnie wikipede. Nie wiem czemu poniżasz tutaj inne osoby, które , tak samo ,jak Ty ,panie Profesorze Lisowczyk, mają prawo głosu.
Może jedna rzecz na początek: nie jestem Twoim kolegą. Nie każdemu daję się spoufalać więc przyjmij to do wiadomości w porządku? Wyjaśnię Ci pewną sprawę bo widzę , że z czytaniem ze zrozumieniem u Ciebie wyjątkowo słabo oj słabo: wszystko co napisałem to prawda obiektywna. Jak szczerość boli to oczka zmruż i nie czytaj. Proste co nie? Sprawa druga: nie korzystam z wikipedii tylko ze źródeł stricte naukowych. Zazdrościsz? Doprawdy , jeżeli tak jest to też zacznij czytać a nie wypisujesz takie pierdoły. A może Twoje zainteresowania kończą się na Rozmowach w toku? Z wikipedii nie korzystam a jeżeli jest to dla Ciebie alfa i omega to człowieku....współczucie bo możliwe że nie masz już mózgownicy tylko gównianą papkę pod kopułą co potwierdzałby Twój wpis. Każdy ma prawo głosu , oczywiście ( nawet skończone debile , impotenci umysłowi , matoły , cymbały , ciołki ). Na tym właśnie polega demokracja. Krzyżacy mieli swoją misję: tępili pogan. Ja mam swoją: "gaszę" idiotów wypisujących pierdoły. Tak w ogóle to o co Ci chodzi? Bo nie za bardzo rozumiem Twoich intencje hahaha. Przyczepiłeś się do mnie zupełnie bezsensownie. Weź Ty człowieku najpierw pomyśl a potem pisz. Mama Cie nie nauczyła takiego rozumowania? A o czym Ty chcesz pogadać? Jestem otwarty. Mogę o religii , historii , literaturze , kinie.
P.S Ludność murzyńska w USA przewyższa nierobów ze wszystkich krajów pod względem pobierania zasiłków.
"Ciekawe czy koleżanka wiedziała iż olbrzymia część murzynów w USA żyje z zasiłków." to tak dla podsumowania zwracania się do kogoś kolego/koleżanko. Poczytaj najpierw swoje posty zanim się dowalisz do moich, kolego. Patrząc na twoje wypowiedzi, czytając je, nie jestem pewny czy w ogóle ktoś jest Twoim kolegą, bo jesteś kompletnym idiotą; zarozumiałym, pustym człowiekiem, któremu jedyne miejsce gdzie może zasłynąć (zarówno "inteligencją" jak i byciem twardym niczym Bruce Lee.) jest internet. Niepotrzebnie się napinasz, bo to tylko szkodzi. (Nie wspomnieli o tym w Twoich źródłach stricte naukowych? ) O moich zainteresowaniach nie będę się tutaj rozpisywał, bo to akurat nie nawiązuje do tego o czym rozmawiamy. Nie wiem kto Cię wychował, ale możesz przekazać tej osobie w moim imieniu, że wychował Cię źle, bo wspominać o mamie już w 1 poście(przy tym niezbyt inteligentnie), rozpisując się o moim mózgu , i poniżając inne osoby itd nie pokazuje niczego dobrego. Nie zapomnij, że kultura w internecie też obowiązuje. Jeśli masz misję "gaszenia" idiotów to gratuluję ambicji. Nic dodać nic ująć , po prostu materiał na autorytet. Prawda jest taka, że jesteś zakompleksionym człowiekiem. I to już jest koniec dyskusji z mojej strony, bo po pierwsze nie jest to wielotematyczne forum,( nie zapomnij, że tutaj komentujemy film "Goal" a nie obrażamy murzynów z USA) po drugie nie ważne, jak odpiszesz na ten post to tylko się bardziej pogrążysz. Trzymaj się, Kolego..
hehe...a Ty jesteś dla mnie szmatą ;D i dla Twojej wiadomości...szmato nie jestem zakompleksiony bo generalnie niczego mi nie brakuje ;) trzymaj się :)
No cóż - to że murzyni popełniają statystycznie najwięcej przestępstw w USA, statystycznie - to fakt. Tak samo jak to że mają większe trudności na dostanie się na wiele uczelni - dostają się tylko dlatego ponieważ obowiązują parytety dla czarnych - niemalże debile dostają się w miejsce mających lepsze od ich wyników Amerykanów nie mających przodków pośród zbieraczy bawełny.
Kłopot taki że wiadomości te słabo się przebijają na światło dzienne. Po 1. Meda w USA to w większości lobby lewicowych Demokratów zatajających te fakty. 2. Twoje źródła wiiedzy takie jak Gazeta "Gówno Warta" i "WSI 24" są tak samo zorientowane jak reszta lewusów i tobie tego nie przedstawią.