PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=118649}

Gol!

Goal!
2005
7,3 51 tys. ocen
7,3 10 1 51249
5,7 9 krytyków
Gol!
powrót do forum filmu Gol!

1.Pele
2.Maradona
3.Messi
4.Zidane
5.Ronaldo
6.Ronaldinho
7.Zico
8.Platini
9.Cruyff
10.Romario
11.Henry
12.C.Ronaldo

kamiliskierka123

Deyna, Boniek

ocenił(a) film na 10
kamiliskierka123

dodalbym jeszcze tutaj paru takich jak
Eto
Roberto Carlos
Beckham
Xavi
Iniesta
Cassilas
C puyol
Pirlo
Del pierro

ocenił(a) film na 10
kamiliskierka123

Masz dwa razy Ronaldo. Na 5 i 12 miejscu.

blinkfan

Wiesz że C.Ronaldo to nie jedyny Ronaldo w piłce nożnej ? :D
A co do tematu to dla mnie Messi powinien być niżej niż Zidane :)

ocenił(a) film na 7
kamiliskierka123

A moim zdaniem dyskusja kto byl najlepszy piłkarzem wszechczasów Pele czy Maradona powinna się przeistoczyc w dyskusję kto byl lepszy Ronalinho czy Messi, za kilkadziesiąt lat pewnie tak będzie, a może i nie;-) Zidane gdyby nie finał w Berlinie i historia z Materazzim zakończyłby karierę jak na wielkiego mistrza przystało, gdyby nie ta czerwoną kartka Francja wygralaby finał ale cóż goraca głowa... We francuskiej lidze złapali się za łby że swierczewskim;-) pozdrawiam kibicow

Edmond__Dantes

Pele czy Maradona kto byl lepszy? Juz dawno ten temat zamilkl na rzecz RONALDINHO(choc wielu juz nie pamieta co ten czlowiek robil z pilka gdy ja mial przy nodze) teraz sie jaraja Messim bo nastrzelal duzo goli( ale to nic dziwnego jezeli sie ma za plecami Xaviego,Inieste i Fabregasa) Ronalinho to moim zdaniem najlepszy pilkarz w historii! A jezeli chodzi o Messiego to lepsi byli moim zdaniem od niego Thierry Henry i Ronaldo Luiz Nazario De Lima!!!! Teraz Pilka nozna sie zmienila juz nie ma tylu znakomitych pilkarzy typu Totti, Del Piero, Beckham, R.Carlos, Nesta, Maldini, Van Nisterlooy, Batistuta, Zidane, Figo, Rui Costa no moglbym wymienac i wymieniac.... Byla wieksza rywalizacja ogolnie, A teraz tylko Messi i CR7 ..oj juz mi nie dobrze od tego.

ocenił(a) film na 6
kamiliskierka123

1. Ronaldo brazylijski
2. Messi
3. Garrincha
4. Deyna
5. Zidane

ocenił(a) film na 10
merdevsky

1 Maradona
2 Messi
3 Ronaldo
4 Zidane
5 C Ronaldo
6 Van Basten
7 Platini
8 Del Piero
9 Xavi
10 Pele

ocenił(a) film na 7
Uras

1.Cristiano Ronaldo
2.Messi Lionel
3.Pele
4.Zidane
5.Ronaldo Brazylijczyk
6Maradona zanim Cpol

użytkownik usunięty
batesmotel27

najlepszy jest Robert Lewandowski :D

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

1. Ronaldo
2. Ronaldo
3. Ronaldo

Człowiek, który grał za trzech

radzix44

Oczywiście brazylijski ?

ocenił(a) film na 8
ocenił(a) film na 7
kamiliskierka123

Trudno mi oceniać takich zawodników jak Pele czy Maradonna gdyż nie widziałem ich w akcji, ale co do tych piłkarzy którzy grali i grają od kąd zacząłem oglądać piłke nożna to zdecydowanie numerm jeden jest Ronaldo (ten prawdziwy, brazylijski), a za nim Zidane. Dopiero za tą dwójką reszta jak Messi, C.Ronaldo, Ronaldinho... Messiemu do numeru jeden zdecydowanie brakuje sukcesu w reprezentacji oraz udowodnienia swojej klasy podczas Mistrzostw Świata.

użytkownik usunięty
kamiliskierka123

Eee... Najlepszy był Garrincha, a Lessi według mnie nie mieści się nawet w 20. najlepszych.

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

1.Ronaldinho
2.C.Ronaldo
3.Messi
4. Zidane
5.Maradona
6Ronaldo
7.Ibrahimovic
8.Platini
9. Pirlo
10. Pele
No cóż dzisiejsza piłka jest 15razy na wyższym poziomie niż kiedyś a nawet taki Ibra potrafi zrobić z piłką takie rzeczy że Pelemu który grał w latach 50/60 zawróciłoby się w głowie. Dlatego na 1wszym miejscu umieściłem Ronaldinho nikt nie potrafił robić takich cudów jak on ale trzeba przyznać że Ronaldo i Messi dłużej utrzymują szczytowe formy a i staty mają takie że R10 wypadnie blado. Ale mimo wszystko Ronaldinho w najlepszej formie to był najlepszy gracz jakiego widziałem dlatego tak a nie inaczej.

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

Nie oceniam zawodników których nigdy nie widziałem. A obecnie

1. C.Ronaldo
2. Messi
3. Ronaldinho
4. Zidane
5 .Ronaldo

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

Zidane mit wielkości tego piłkarza mnie przeraża.

kamiliskierka123

1.G.Rasiak
2. S.Mila
3.M.Lewandowski
4.W. Szczesny
5. R. Lewandowski
6. M.Kukiełka

koza_2

Chyba ktoś tu zapomniał o Wawrzyniaku.

kamiliskierka123

Ronaldinho , Cantona Zidane wielka trójka.

kamiliskierka123

Najlepszy piłkarz lat

50 - Alfredo di Stefano (2. Puskas)
60 - Pele (2.Eusebio)
70 - Cruyff (2. Beckenbauer)
80 - Maradona (2. Platini)
Od lat 90 ciężko stwierdzić kto jest najlepszy bo zmieniają się z roku na rok.

Slodki117

I to był jedyny sensowny komentarz tutaj.

ocenił(a) film na 8
Slodki117

w 100% się zgadzam. nie można porównywać piłkarzy z lat 50/60 do piłkarzy grających obecnie. Innowacyjne treningi, nowoczesna taktyka, odnowa biologiczna, szkółka piłkarska od małego chłopca. Kiedyś tego nie było(a jeśli było to w zupełnie innym wymiarze)

ps. obejrzyjcie jakikolwiek topowy mecz z lat 60/70. W tym momencie nawet przeciętniacy z PL czy Primera Division grają na podobnym poziomie.

kubazuk92

Dodałbym jeszcze takie "drobnostki" jak buty, murawa, przede wszystkim piłki. Zresztą najpierw trzeba się zastanowić co znaczy "najlepszy piłkarz" bo zazwyczaj każdy ocenia strzelców bramek a nie można porównywać napastnika z bramkarzem czy obrońcą.

ocenił(a) film na 8
Slodki117

trafna uwaga.
pozdrawiam:d

kubazuk92

Myślę że filmweb nie jest odpowiednim tematem do dyskusji typowo piłkarskich (a bardziej o filmach). Jeśli ktoś chce podyskutować o piłce to zapraszam na forum --> http://football-forum.pl/

Pozdrawiam wszystkich piłkarskich fanów ;d

kamiliskierka123

1 RONALINHO GAUCHO!!!!!!!
2! Thierry HENRY!!!!
2 !RONALDO Luiz Nazario De Lima!!!!

kamiliskierka123

1. Ronaldo
2. Pele
3. Zidane
4. Maradona
5. Ronaldinho

Nie może być w tym gronie, ani Messi, ani Cristiano Ronaldo - z prostego powodu: brak sukcesu z reprezentacją. :) Brakuje tu też mojego idola piłkarskiego number 1, Davida Beckhama. Sytuacja taka jak u powyższych dwóch, obecnie najlepszych piłkarzy.

Kurzi32

1.Ronaldo (BRAZYLIA)
2.Pele (BRAZYLIA)
3.Maradona (ARGENTYNA)
4.Ronaldinho (BRAZYLIA)
5.Deco (BRAZYLIA-REPREZENTACJA PORTUGALIA)
6.Roberto Carlos (BRAZYLIA)
7.Zidane (FRANCJA)
8.Thierry Henry (FRANCJA)
9.David Beckham (ANGLIA)
10.Oliver Kahn (NIEMCY-BRAMKARZ)

ocenił(a) film na 9
Kurzi32

Brak sukcesu z Reprezentacją? Czyli przykładowo reprezentant San Marino, który prezentuje najwyższy poziom sportowy, przez większość kariery klubowej zdobywając Złote Piłki i inne ważne wyróżnienia, przy czym jego drużyna narodowa marzy o wygraniu meczu z europejskim średniakiem nie ma szans na znalezienie się w Twoim rankingu?

BossMan144

Mistrzostwa Świata to najważniejszy puchar jaki istnieje w piłkarskim świecie. Nie ma nic ważniejszego. Komedią jest od 2010 rozdawanie co roku tych całych Złotych Piłek, które są dla mnie niczym.
Dlatego Pele jest przez wielu uważany za najlepszego piłkarza w dziejach za... 3 wygrane MŚ! Wątpię, że którykolwiek z piłkarzy w ciągu 30 pobije ten rekord. Ba! Niech jakaś reprezentacje wygra Mundial drugi raz z rzędu. W moim rankingu jednak Ronaldo przebił Pelego za to, że całą karierę zbudował w Europie, pokonywał niewyobrażalne cierpienia związane z kontuzjami i zdrowotnymi zaburzeniami (otyłość od 2001), a mimo to zawsze był wielki. Pele całą karierę spędził w brazylijskim Santosie, gdzie nikt nawet przez chwilę nie zamierzał sie go pozbyć, i krótki epizod w Ameryce Północnej.

W 2006 aż 5 pierwszych piłkarzy w plebiscycie Złotej Piłki zagrało w finale mundialu. Otrzymał nagrodę ten kto był kapitanem i go wygrał.

w 2002 podobnie, tyle, że na 4 miejscu uplasował się zawodnik, który ze swoim krajem nie wyszedł z grupy jako drużyna broniąca tytułu. Ów piłkarz jednak strzelił w finale LM bramkę i wygrał ten puchar. Brzmi podobnie, do Messiego czy Ronaldo, co? Za to tą kulistą, ozłacaną nagrodę dostał król strzelców mundialu i człowiek który go wygrał.

w 2010 triumfował gość, który wygrał sobie ligę hiszpańską i podniósł w górę Puchar Ligi Mistrzów, a w lipcu z reprezentacją zajmuje 5 miejsce po dostaniu w tyłek 4-0 z Niemcami, a przecież to Casillas wznosił puchar w górę jako kapitan i najlepszy bramkarz turnieju, za to Sneijder dotarł do finału z Holandią i został ex aequo najlepszym strzelcem z czterema innymi piłkarzami .

Teraz Messi dociera bądź co bądź do finału, ale to Cris otrzymuje ową nagrodę za... całokształt sezonu, (a przecież Portugalia nawet z grupy nie wyszła).

Śmiech na sali. Skupiam sie tylko na plebiscycie podsumowującym rok mundialowy. Wiem, dużo synonimów. Taki temat.

Giggs, Shearer, Owen, Beckham, Cruijff, Suker, Figo, Batistuta, Maldini, Baggio... długo tak wymieniać. Nie mają żadnych sukcesów na Mistrzostwach Świata (co niektórzy dotarli sobie do finału, lecz go nie wygrali), a mimo to są legendami. Legendami klubów jak i bądź co bądź kraju jaki reprezentowali. To tak jak u nas Boniek, Lato czy Deyna.

* zdobycie 2 czy 3 miejsca na MŚ traktuję jako sukces rzecz jasna :D no, ale statuetka nie stoi za gablotą, tylko w kąt rzucony zostaje medal z irytacji i z wściekłości

Kurzi32

+ w 2010 to Inter wygrał Ligę Mistrzów, wiec wynik Złotej Piłki na tamten rok został jeszcze bardziej ośmieszony ;)

Kurzi32

Kurzi32 Twoja logika może byłaby i dobra gdyby nie jeden fakt. W klubie grasz cały czas i możesz pokazać więcej niż w reprezentacji gdzie przyjeżdżają koledzy z całego świata i jakiś trener z du*y. Jakie reprezentacje wygrywały Mundial czy Euro ostatnio? Hiszpania, czyli ludzie z Barcy i Realu. Niemcy czyli ludzie z Bayernu. Nawet w 2006 Włochy, czyli gracze z najlepszych włoskich klubów. Łatwiej zapanować nad takim składem co jest już zgrany niż zbierać po 2-3 zawodników z różnych lig. Złotą Piłkę powinien dostać ten co najwięcej daje zespołowi, a nie ten, którego zapracowała drużyna.

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

1. Ronaldinho
2. Messi
3. Ronaldo
4. Zidane
5 .C.Ronaldo

Oceniam moje czasy gdyż nie oglądałem nigdy meczów Pelego i Maradony

dobry_soloniusz

1. Thierry Henry (od razu wiedziałem że gra w Barcy zniszczy jego geniusz który miał w Arsenalu)
2. Ronaldo(brazylijczyk)- no cóż więcej mówić jak tylko- geniusz
3. Ronaldinho- nikt tak nie bawił się piłką jak on :)
4. Zidane
5. Luis Figo
6. Alessandro Del Piero

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

Ronaldinho
Messi
Neymar

kamiliskierka123

Pele, Messi > Alex Del Piero, Maradona > Platini, Henry, R.Baggio, Romario, Deyna... ITD. ITP. ( Trzeba byc obiektywnym, stad Messi ktorego nie lubie i Pele ktorego nie sposob ocenic - rylko z opowiesci, starych artykolow etc. sa na 1 miejscu. Najbardziej przereklamowani to C.Ronaldo i Zidane...oraz niestety Ronaldinho, ktorego kariera byla za krotka by nazwac go najlepszym...Powiem tak- Ronaldinho w jakims wywiadzie powiedzial ze w mlodosci wzorowal sie na Del Piero (pewnie lata 95-97), potem Ronaldinho przezywa swoje zlote lata (jakos 2002-2005), odchodzi w cien a Alex Del Piero strzela gole Realowi w LM na Bernabeu i zostaje krolem strzelcow Serie A (2008). Pozdrawiam :-)

RealKalps

Ja tam żadnych rankingów nie uznaje, nie da się porównać Messiego z Maradoną, Maradony z Pele itd.
Jestem fanem piłki nożnej od 2004 r i dla mnie najlepszy jest Messi. C Ronaldo też jest świetny lecz wolałem go z Manchesteru bo tam grał bardziej zespołowo i brał na siebie ciężar gry. Teraz strzela dużo goli głównie z słabszymi drużynami i bardziej zależy mu na biciu rekordów i indywidualnych statystykach. Messi jest innym typem piłkarza i jest dla mnie najlepszy bo ma ogromny wkład w drużynę i potrafi zrobić z piłką wszystko. XXI wiek należy jak na razie do tej dwójki lecz dla mnie nr 1 jest Messi. Nie widziałem wielu innych wielkich piłkarzy ale nie mogę sobie wyobrazić że ktoś inny mógłby grać lepiej od Messiego. To co Argentyńczyk wyprawia z piłką to jest kosmos. I cieszę się że mogę to oglądać.

ocenił(a) film na 9
kamiliskierka123

c.ronaldo zidane i ronaldinho sa lepsi od messiego ;p

kamiliskierka123

Ciężko oceniać piłkarzy lat 60, 70 czy nawet 80-tych z obecnymi graczami. Futbol stał się badziej grą siłową, kontaktową. Pele czy Maradona dzisiaj nie mieliby szans z silniejszymi fizycznie piłkarzami, choć techniką i wirtuozerią swojej gry rozkładają na łopatki obecnych asów futbolu.
Mój ranking:
1. Pele
2. Maradona
3. reszta

ocenił(a) film na 8
kamiliskierka123

1. Gavino aka Gavin Harris - za 2 gole w ostatnim meczu i decyzję oddania wolnego przy trzecim golu dla NUFC
2. Santiago Munez
dłuuuugo długo nic i...
3. Pele
reszta....

:-)