Gorączka

Heat
1995
8,1 175 tys. ocen
8,1 10 1 175361
8,6 53 krytyków
Gorączka
powrót do forum filmu Gorączka

O co chodzi z tą wymianą pieniędzy z tym mafiozą którego obligacje ukradli na samym
początku? DeNiro z ekipą zrabowali jakąś kwotę, dajmy na to milion dolców, a koleś miał je
ubezpieczone na 100% więc i tak dostałby od ubezpieczalni ten skradziony milion, więc co
oni jeszcze chcieli wymieniać z nim i kombinować? bo nie mogę tego ogarnąć... Możliwe, że
coś przeoczyłem, albo źle zrozumiałem.

Morph

akcje, które ukradli były imienne, czyli mógł z nich zrobić użytek tylko właściciel, więc dla nich były bezużyteczne.Wykombinowali,że właściciel odkupi te akcje za 60% ich wartości, a że dostanie z ubezpieczenia 100%, więc zarobi 40% no i facet się wkurzył

ocenił(a) film na 9
kinomanka_6

Czyli tak naprawdę oni nie zarobili nic na tej pierwszej akcji?

użytkownik usunięty
Morph

Umówili się z Van Zantem że oddadzą Obligacje na okaziciela w zamian za jakąś dużą kwotę pieniędzy. W takim przypadku korzyść byłaby po obu stronach gdyż Van Zan odzyskałby swoje obligacje i dodatkowo jeszcze otrzymałby kwotę z tytuł ubezpieczenia. Jednak tak się nie stał gdyż Van stwierdził że ''nikt go bezkarnie nie będzie okradał''

ocenił(a) film na 10

Gdyby ubezpieczyciel się o tym dowiedział to wyszłoby że Van Zant chciał wyłudzić pieniądze.
Co z tymi akcjami Van Zant mógł zrobić gdyby je odkupił, przecież oficjalnie zostały one ukradzione? Więc chyba powinny one być unieważnione czy coś.

CyrekMF

Skoro są na okaziciela więc mógł je opchnąć za kilka lat jeszcze komuś innemu poza tym nikt nie prowadzi ewidencji takich akcji na okaziciela do kogo należa itp. Dlatego są właśnie na okaziciela a nie imienne. Tak jak pieniądz są !

użytkownik usunięty
Jordan66

widocznie chłopak nie interesuje się ekonomią

ocenił(a) film na 9

dzięki za pomoc ale dalej nie ogarniam, bo Val Kilmer po napadzie przyszedł do domu i powiedział żonie, że przegrał pieniądze z ostatniej akcji u bukmachera, czyli udało im się je spieniężyć :)