PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585543}
5,3 1,7 tys. ocen
5,3 10 1 1700
Goryl Śnieżek w Barcelonie
powrót do forum filmu Goryl Śnieżek w Barcelonie

Może ktoś wie, czy z 3-latkiem można się wybrać, czy jest ta dużo agresywnych scen?

użytkownik usunięty
Jabuchna

3 latek może iść na to do kina na seansie wczoraj dzieci nie płakały

Jabuchna

Byłam dziś z moim 3,5 letnim synkiem, jemu się podobało. Scen agresywnych nie było, a jeśli już, to w komediowym wydaniu :) Polecam ominąć jednak wstępne reklamy, bo w kinie Helios w Bielsku-Białej trwały dobre 25 minut, przez co moje dziecko już zdążyło się lekko znudzić siedzeniem, zanim film się jeszcze rozpoczął, a na 3-latka spokojne wysiedzenie i obejrzenie 1,5 godz. filmu to i tak wyczyn :) Ale zachwalał film po wyjściu z kina. Miłego seansu :)

ocenił(a) film na 5
Jabuchna

Nie zgodzę się z przedpiszcami. Większość scen z ojcem gorylem jest dla maluchów straszna - głośne, przeraźliwe ryki i gwałtowne zbliżenia jego groźnej twarzy spowodowały, że moja córka (4 latka) powiedziała, że chce do domu. Ponadto w większośc scen z Luc de Sakiem nie nadaje się do pokazywania dzieicom. Szczególnie scena w której chce wpić sztylet w przerażonego gorylka. Generalnie filmu nie polecam dla maluchów. Mnie zmylił milutki plakacik..

ocenił(a) film na 1
Jabuchna

Jeśli Twoje dziecko lubi filmy z szaleńcami w jednej z głównych ról, biegających z maczetą, którzy starają się wyrwać komuś serce, to idź.

a tak na powaznie:
Niestety, mamy do czynienia z kolejnym gniotem, ZDECYDOWANIE NIE DLA MAŁYCH DZIECI .
Motyw złoczyńcy, który przez większość filmu próbuje dopaść słodziutką małpkę i wyjąć jej serce, to jednak nie jest opowieść dla 3-5 letnich dzieci!!

Moje dziecko (5,5l) i po obejrzeniu tego gniota wróciło do domu z ciężką traumą. Mała nie należy do dzieci przewrażliwionych i np. nie ma problemu z 'bajkami' typu 'Scoobie Doo' (też dziadostwo, na marginesie) . Niestety, stale przewijający się w filmie motyw gościa, który chce słodkiemu Śnieżkowi wyrwać serce był ponad jej siły. Podobnie zareagowały dzieci z jej grupy (była to wyprawa z przedszkola), a opiekunki były w lekkim szoku i nie wiedziały do końca, czy lepiej wyjść z seansu, czy jednak doczekać do końca z happy endem.

Jest to kolejny film, który ma rzekomo bawić cała familię, bez względu na wiek, a w rzeczywistości niesie w sobie chore i zupełnie niepotrzebne treści.

Niestety, w ostatnich latach ze świecą trzeba szukać filmów, na które bezpiecznie można pójść z dzieckiem. Ten z pewnością do nich nie należy i dystrybuowanie go jako filmu b/o to zwyczajne nadużycie goownianych marketingowców.

Szczerze i zdecydowanie nie polecam!

wiechl

Dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi. Suma summarum nie poszłam z młodym na ten film. Na razi zostaniemy przy Baranku Shaunie-bo to "łyka" caaała rodzina!

Jabuchna

Bardzo mądra decyzja . ja właśnie wróciłam z kina z koleżankami i dziećmi od 3 -6 lat. po 15 minutach mój synek 3,5 roku wybiegł z sali z krzykiem . reszta dzieci też sie bała i wyszła za chwilę . Stanowczo nie polecam maluszkom

ocenił(a) film na 7
wiechl

W porównaniu do Toy Story 3 ten film to pikuś. Na seansie było mnóstwo małych dzieci - nie widziałem aby ktoś wychodzi lub płakał. Pozrawiam

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 7
Jabuchna

dzisiaj byłem z moimi chłopakami (3 i 5lat) każdemu się podobało, nikt nie płakał nikt się nie bał - podobnie inne maluchy na sali Większość się śmiała - film bardzo spokojny (oprócz paru ryków goryla) z prostym wątkiem, miejscami śmieszny - generalnie można z dziećmi się wybrać

ocenił(a) film na 1
lovitz

fakt, Toy Story 3 to była ciężka jatka.
co do 'Goryla..' - czy pomysł na wyrwanie serca gorylkowi spodobał się Twoim chłopakom?
Był to ciekawy, edykacyjny motyw, jakby nie patrzeć..