Gra Geralda

Gerald's Game
2017
6,0 39 tys. ocen
6,0 10 1 39445
5,8 18 krytyków
Gra Geralda
powrót do forum filmu Gra Geralda

Jestem kobietą.

ocenił(a) film na 5

I nie mogłam znieść jednej podstawowej głupoty, która de facto przeszkadzała mi przez pierwszą połowę filmu. Bo ja na jej miejscu rozp.... bym nogami te dwa drewniane drągi! A nie jak ta sierota siedziała bezmyślnie!

ocenił(a) film na 7
alissja

Wszystko zależy od tego z jakiego drewna zostało zrobione łóżko. To byłby świetny pomysł, jeżeli byłoby zrobione np. z drewna sosnowego, ale jeżeli to twarde liściaste drewno typu dąb, jesion, ... To nie ma szans, żeby je złamać nogami.

przybylak09

Chyba, że ćwiczysz muay thai po lasach i nie straszne Ci żadne gatunki drzew. Tu (niestety) nie wspomniano czy główna bohaterka parała się czymś choćby pokewnym. Choć jak się przyjrzy kopniakowi a potem plaskaczowi sprzedanemu psu to kto wie;)

ocenił(a) film na 5
Anonimus_Perfidius

No przepraszam was bardzo, ale ona nawet NIE PRÓBOWAŁA! To takie irytujące, gdy się na to patrzy...
A poza tym, ludzie w skrajnych sytuacjach są zdolni naprawdę to nadludzkich wysiłkow.

alissja

Jedni tak, inni nie, jak zwykle zależy od jednostki. Ponadto ona była tłamszona pozwalając innym decydować o (pewnie) wielu aspektach swojego życia, w skrajnych sytuacjach zawsze uciekała, chowała się w sobie, i jednak należy jej się szacun za to, co zrobiła (kapitalna jak dla mnie scena gore, gdy uwalnia się z kajdanek). Ponadto, gdyby zrobiła to, co sugerujesz, nie było by pełnometrażowego filmu (i całego studium jej psychiki) tylko jakiś 'szorcik'. Twórcy chcieli wybić widza z komfortu psychicznego, chcieli, żeby poczuł beznadzieję głównej bohaterki i moim zdaniem świetnie się to udało. Stąd ta frustracja u Ciebie;)

ocenił(a) film na 6
alissja

Drągi były stalowo-drewniane

anitson95

Tytanowo-drewniane jeszcze powiedz....
Gdyby rozwaliła tą szklankę, to po kilku godzinach nadpiłowywania jednego z tych drągów była by wolna.......