Gra

The Game
1997
7,8 237 tys. ocen
7,8 10 1 236532
7,3 67 krytyków
Gra
powrót do forum filmu Gra

ocenił(a) film na 10

Po obejrzeniu tego filmu, mialam meega mieszane uczucia. Niby mi sie podobal, niby nie. Męczył mnie w pewnych momentach. Pierwsza moja ocena tego filmu to 7/10. Jednak cos mnie tchnelo i obejrzalam drugi raz ten film.. I to bylo bardzo dobre posuniecie! Film jest po prostu wstrzasajacy, ja wprost uwielbiam nietypowe fabuly, ktore pobudzaja zmysly widza. I wlasnie film Gra robi z widza troche glupka, ale mozemy to wybaczyc, poniewaz ten film jest po prostu genialny ! zachecam wszystkich do obejrzenia, naprawde warto :)

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
xoxodrillo

Uzewnętrzniłaś moje uczucia :) Ja jestem na etapie oceny na 7, ale zrobię jak mówisz - obejrzę ponownie, może będzie 10/10?!

ocenił(a) film na 10
xoxodrillo

Popieram twoją wypowiedz.

xoxodrillo

"film Gra robi z widza trochę głupka" - popieram w całej rozciągłości. I to jest w nim niesamowite. Ja w trakcie filmu kilka razy zmieniałem zdanie na temat tego, czy główny bohater rzeczywiście jest w jakiejś grze, czy może padł ofiarą mega oszustwa. W trakcie ostatniej sceny czułem to samo, co bohater. W nic już nie wierzyłem.
xoxodrillo, wiesz, dlaczego ten film momentami tak męczy? Ponieważ jak mało która produkcja powoduje swoiste utożsamienie widza z bohaterem. Zaczynasz odczuwać i przeżywać jak on. A on bardzo się namęczył. Prawie ześwirował chłop.
Znacie filmy, które podobnie oddziałują jak ten?

ocenił(a) film na 10
kocjano

masz rację, chyba odczuwałam to, co bohater. a co do podobnych filmów, może być ciężko, ponieważ The Game ma bardzo swoisty charakter, ale ja oglądając Efekt Motyla odczuwałam podobne wariacje. Ale to chyba nie chodzi o taki rodzaj filmów.