PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 444316
7,6 86 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

5/10

użytkownik usunięty

Jak zawsze pseudo "Wielki Eastwood" gra z tą samą miną, scenariusz raczej słaby, fabuła przewidywalna. Gratuluje gustu dzieciaki.

ocenił(a) film na 10

i nawzajem, o wielce doświadczony starcze, znawco kina, guru kinematografii.

Gran Torino - 10/10. stałem się właśnie dzieciakiem!

ocenił(a) film na 8

"Gratuluje gustu dzieciaki."
Mowi to 15-letni hipokryta.
A Elias zapomniales jeszcze napiac ze miejsce Gran Torino w rankingu to zal

ocenił(a) film na 10
mad_monkey

masz racje z tym "żal".. zdecydowanie dałbym go do top10 :D

ocenił(a) film na 10
mad_monkey

zgadzam się z tobą ziom 15 lat pie.. że my dzieciaki ku,, szkoda słów na takiego !wielki znawca pfff

źle się wyraziłeś, ale ogólnie masz może i rację. Eastwood jakoś nie powalił, ale i tak dobrze. Film faktycznie przewidywalny. Spodziewałem się czegoś więcej, ale 6/10 to też dobra ocena :]

ocenił(a) film na 9
irek2803

I znowu cię pojechali jak psa dzieciaku, po co piszesz te żałosne tematy, skoro i tak zawsze cię dojadą - niezależnie od tego na jaki temat się wypowiadasz.

Guru kinematografii - masz u mnie piwo stary za to hasło! :)

ocenił(a) film na 9

Taa... hmmm... pseudo wielki Eastwood i słaby scenariusz tak? Zapomniałbym o przewidywalnej fabule. Dziękuje za tak dojrzałą i dorosłą ocenę. Ja żałośny dzieciak muszę się jeszcze wiele nauczyć. A tak na serio to szanuję twój gust ale kompletnie go nie rozumiem.

ocenił(a) film na 9
Aldo_Raine

On nie ma własnego gustu...

ocenił(a) film na 10

nie wypowiadam się w tematach miernot lecz widzisz zasłużyłeś sobie.. hmm powód...
awatar
skąd takie wizerunek twojego mniemania ? Pytanie całkowicie poważne.
Ów Brabdo w "Czasie apokalipsy" przedstawił identyczne podejście do życia jak bohater "Grand Torino".
Powiem tak nigdy nie wierzyłem w Clinta Eastwooda facet z łesternów, wciąż ciągle nieustannie... to jak zaprzeczanie samemu sobie, że są, istnieją wartości w życiu.
Wciąż, mówię o sobie żyję ideałami stworzonymi przez siebie na własne podobieństwo i jakoś Eastwooda trącił lipą, tandetą ale miło się go oglądało.
Ostatnie jego filmy od "Milion" zacząwszy, dla mnie oczywiście taką miałem przerwę w oglądaniu Clinta, do samego "Miliona" szykowałem się od wielu lat i nastąpiło to właśnie kilka dnie temu. Czego oczywiście nie żałuję. Zarazem "Grand Torino" potwierdza wielkość idei i dążeń do prostoty życia. Super film. Wiem, że mogłem więcej lecz... po co... oczywistość miernocie słać.

Właśnie wracając. Co napiszesz o "Czasie apokalipsy" ?

Dzieki Elias! Twoja posty zawsze poprawiaja mi humor.

ocenił(a) film na 8

http://www.filmweb.pl/topic/1081391/Gigant+kina.html

Ja dałem filmowi tylko 6/10, było by nieco wyżej gdyby nie fatalna gra aktorska Bee Vanga.

ocenił(a) film na 10

Elias chyba ostatnio zabiegany jest bo zapomniał napisać, że Clint nie ma startu do Brando i ,że film jest za wysoko w rankingu. Na szczęście nie zapomniał o protekcjonalnym tonie. Chociaż jak na niego post i tak długi.

A film rewelacyjny. Zdjęcia wysokiej jakości, ładny motyw muzyczny, rewelacyjne dialogi; niestety nie dla fanatycznych obrońców politycznej poprawności, która nakazuje nie zauważać że ludzie się od siebie różnią.

Na dodatek ten samochód!

10/10

ocenił(a) film na 9
krzychun

Link Monkey'a wszystko wyjaśnia...
Mamy do czynienia z chorym dzieckiem...

Il_cattivo

Elias to jeden z najbardziej żałosnych userów na tej stronie. Ma 15 lat a wydaje mu się że zjadł wszystkie rozumy.

"Gratuluje gustu dzieciaki"

Kretyn. Po prostu piętnastoletni kretyn, hipokryta i cwaniak.

stefan0

Brawo dla tego pana

ocenił(a) film na 9
stefan0

Stefano zapomniałeś dodać zakłamany bo to jego główna cecha.

Guru kinematografii-zajebiste:)

użytkownik usunięty
_Tyler_Durden_

i jeszcze obłudnik bo nie podobają mu się te filmy ,które rzekomo ceni..Eliasie ,niewarto rezygnować ze swojego zdania ,never..
PS.dam głowe ,że Gran Torino ogląda dziennie ,ale odkrył ,że obciachem jest zachwycanie się jakimś tam Istłudem i wychwala Kurosawe ,a widział jeden jego film..

bo to pozer, snob i dzieciak. Wystarczy spojrzec na jego oceny i ulubione filmy. Przypuszczam ze polowy z nich w ogole nie widzial. Zalosne.

Argumenty tego ZNAFCY ograniczaja sie do kilku zwrotow: film ma super klimat/nie ma klimatu, dobra gra aktorska/slaba gra aktorska, film dla mlodziezy. Z tego co zauwazylem najlepiej wychodza mu tematy "ulubiony film z.. (cz. 158)" gdzie post ogranicza sie do 2 wyrazow

ocenił(a) film na 10

Niektórzy piszą przewidywalny... śmieszy mnie to !! szczególnie
przewidzieli końcówkę filmu, bo na pewno nie myśleli że Clint rozwali tych
żółtków i od razu wiedzieli że film się tak skończy a nie inaczej.

ocenił(a) film na 10

Elias co ma znaczyc "Gratuluje gustu dzieciaki" ??? bo nie jaże? Myślisz że
wszyscy na film webie są dzieciakami a ty jesteś jakims "filmowym gur" A
może ty jeszcze jesteś dzieciakiem i nie umiesz się z tym pogodzic pisząc
takie bzdety!

ocenił(a) film na 9
pielot23

tak jak w 70% nie zgadzam się z opiniami, że film ma nędzny scenariusz i typowo zakończenie, tak tym razem uczciwie stwierdzić, że ten film NA PEWNO nie jest na 10/10! Nie ma takiej opcji.

ocenił(a) film na 6
ryniuu

http://www.filmweb.pl/topic/1093068/najlepsze+teksty.html

http://www.filmweb.pl/topic/1217568/Ale+to+ju%C5%BC+by%C5%82o.html

chory człowiek!

ocenił(a) film na 9

Ode mnie film dostal 3/10...

ocenił(a) film na 10
pwnt_maciek

Szybko i wściekle dał 10/10 a tu 3/10 What the fuck!!!!

Taką krótką załosną wypowiedzią nie zasługujesz na żaden szacunek, moim zdaniem jestes idiota.

ocenił(a) film na 10

Gran Torino powinien znaleźć się w TOP 10. Gratuluje gustu staruchu.

ocenił(a) film na 9

Koleś... rządzisz. Raz dajesz 5/10, potem 10/10 a zaraz 7/10. Hmmmm, taka mała sugestia... weź no się zdecyduj ?!

ocenił(a) film na 10

http://www.youtube.com/watch?v=kRA6wedXE0U

użytkownik usunięty

stare dobre czasy:)

Patrze do ulubionych, widzę, że tę propagandę, szerzej znaną jako "Pianista", oceniłeś na 10/10 i nic już mnie nie dziwi.

ocenił(a) film na 10
squeeze2

Interesuje mnie czemu nazywasz ten film propagandą? Coz takiego on propaguje? Bo mialem zamiar go obejrzec dzisiaj... Jakbys mogl rozwinac mysl?

użytkownik usunięty
Kamelus

propaguje, że holokaust był zły
ty, sqcośtam dwa, pier dolnij się w łeb

ocenił(a) film na 9

Owszem film jest propagandowy. Jeżeli ty od razu wyrywasz się do odpowiedzi to tez bym radził przewietrzenie sobie czaszki ołowiem.

użytkownik usunięty
bokser_Ken_Wywietrznik

akurat sie skonczyl

ocenił(a) film na 8

real_ego
18 października 2009
9:42 ocenił(a) na:7/10

Tytul tematu 5/10

czyzby ktoś dorósl do tego filmu? :P

ocenił(a) film na 9

Kolega jest widać wyrobiony ponadprzeciętnie intelektualnie, czego niezaprzeczalnym dowodem spotykane przy każdej możliwej okazji, wytarte do granic szwów i zużyte jak saszetka herbaty po siódmym zalewie motto o idiotach i internecie. Gratulacje!

Są ludzie na tym forum, których nie należy wku***** chodzi o mnie.

Myślę,że popuścił w spodnie gdy napisał tego posta.

ocenił(a) film na 10
kondi143

dobrze że go usunąłem że znajomych

ocenił(a) film na 9

Coś ci się pomyliło.... miałeś oceniać film a nie czyjś gust...