Kto mi może wyjaśnić na co idą te pieniądze??? Akcja filmu w 80% rozgrywa się w jednym miejscu (czyli koszta niewielkie). Oprócz Estwooda żadnych znanych aktorów (czyli też nikomu nie trzeba dużo płacić).
"Gran Torino" kosztowało 33 miliony, a nie 90! Skąd masz takie dane? Jak chcesz, to sam sprawdź. Oto link: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=grantorino.htm
Naprawde bardzo dobry film ale serio taki drogi??? Tez sie zastanawiam dlaczego....
lol 90 mln coś im się chyba pomyliło, ja bym to komórką zrobił za dyszkę a on za tyle lol lol lol
Jak nie ma się do czego przyczepić, to się czepia pieniędzy. Ja się nie czepiam, bo to nie za moje (czyt. polskie) i szczerze mnie to ... :) Film genialny w swej prostocie. Eastwood pokazał jak można zrobić świetny film bez żadnej akcji. Pzdr.
A kto sie czepia pieniędzy??????? Dla mnie film bardzo dobry. Poprostu mnie to ciekawi, dlaczego taki drogi.
Aktorzy w większości debiutanci, żadnych drogich efektów specjalnych, kaskaderów, kosztownych pościgów itp., itd. Może na reklamę i dystrybucję?? Nie wiem, tym chyba zajmują się dystrybytorzy.
Poza tym chyba nikt nie wydałby +-20 mln. na reklamę.
Chyba że wypłacili całej ekipie filmowej jakieś astronomiczne wynagrodzenia.