8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446199
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Kto mi może wyjaśnić na co idą te pieniądze??? Akcja filmu w 80% rozgrywa się w jednym miejscu (czyli koszta niewielkie). Oprócz Estwooda żadnych znanych aktorów (czyli też nikomu nie trzeba dużo płacić).

ocenił(a) film na 9
lukasz_beta

"Gran Torino" kosztowało 33 miliony, a nie 90! Skąd masz takie dane? Jak chcesz, to sam sprawdź. Oto link: http://www.boxofficemojo.com/movies/?id=grantorino.htm

ocenił(a) film na 8
Indy85

Ja podałem koszty produkcji w złotówkach.

ocenił(a) film na 9
lukasz_beta

genialnie ! Podaj jeszcze w rupiach indyjskich.

ocenił(a) film na 10
lukasz_beta

Naprawde bardzo dobry film ale serio taki drogi??? Tez sie zastanawiam dlaczego....

ocenił(a) film na 9
Exkiller

lol 90 mln coś im się chyba pomyliło, ja bym to komórką zrobił za dyszkę a on za tyle lol lol lol

ocenił(a) film na 9
rigodon123

to proste, większość kwoty poszła na wynagrodzenia

ocenił(a) film na 10
Exkiller

Jak nie ma się do czego przyczepić, to się czepia pieniędzy. Ja się nie czepiam, bo to nie za moje (czyt. polskie) i szczerze mnie to ... :) Film genialny w swej prostocie. Eastwood pokazał jak można zrobić świetny film bez żadnej akcji. Pzdr.

ocenił(a) film na 7
ocenił(a) film na 8
emkowal

A kto sie czepia pieniędzy??????? Dla mnie film bardzo dobry. Poprostu mnie to ciekawi, dlaczego taki drogi.
Aktorzy w większości debiutanci, żadnych drogich efektów specjalnych, kaskaderów, kosztownych pościgów itp., itd. Może na reklamę i dystrybucję?? Nie wiem, tym chyba zajmują się dystrybytorzy.
Poza tym chyba nikt nie wydałby +-20 mln. na reklamę.
Chyba że wypłacili całej ekipie filmowej jakieś astronomiczne wynagrodzenia.

ocenił(a) film na 9
lukasz_beta

Estwood wydał na opłacenie reżysera i aktora więc pewnie napisał że tyle wydał by sam siebie opłacić