tylko zakończenie troche dziwne,po co się poświęcił mógł ich wszystkich wystrzelać
przeciez wiadomo bylo ze nie dał by rady ich wystrzelac a po drugie to by nic nie zmienilo bo ci chinczycy czy wietnamczycy (juz teraz nie pamietam) nie mieli by spokoju.
A tak na marginesie to Clint chyba lubi polskie nazwiska bo kiedys w filmie Różowy cadillac mial na nazwisko Nowak.
ta powystrzelać jak w taniej sensacyjce, niczym John Rambo. To by był dobry koniec, nie ?
zakończenie własnie jest rewelacyjne- nikt sie tego nie spodziewał.
Bardzo dobry film, prosta forma przekazu ale jak najbardziej trafia w widza, plus świetne dialogi sprawiają że świetnie sie go oglądało. Mocne 8/10
"zakończenie własnie jest rewelacyjne- nikt sie tego nie spodziewał."
to zdziwisz sie, bo przeczuwalem ze to tylko podpucha
10/10
z tego co pamietam to byl chory na gruzlice (lub inne paskudztwo) wiec i tak by dlugo nie pociagnol, a w ten sposob mial pewnosc ze "zgarna" caly gang - swietna koncowka :) 10/10
Film jest dobry, ale na Boga po co tak rzucacie tymi dychami? 8/10 i tyle! Jakby to był film jedyny w swoim rodzaju o człowieku, który z zatwardziałego rasisty zmienia się w przyjaciela który oddaje życie w słusznej sprawie. Super i nawet zajebiste, ale oglądnijcie lepiej American History X albo A perfect world! To samo, a nawet lepsze moim zdaniem! No chyba że te 2 punkty dodajecie za wątek humorystyczny bo nie ukrywam że postać starca plującego krwią stawiającego się do młodych i bluzgającego jakby miał 20 lat jest śmieszna ;P 18 miejsce to nieporozumienie. To nie jest unikat!
dobrze ze wspomniales o american history x bo tam wlasnie widac zatwardzialy rasizm... kowalski poprsotu ich nie lubi czy raczej chce miec swiety sposkoj. Jesli twoim zdaniem 10 jest tylko dla filmu jedynego w swoim rodzaju to ok(teraz wybierz miedzy godfatherem I a II), sama historyjka moze troche banalna i wyswiechtana ale ja sie przy seansie bawilem naprawde swietnie, a o to chyba chodzi ;)
tak czytam twoj komentarz jeszcze raz i widze 10/10 w nagiej broni 33 1/3 to sie zastanawiam czy ty uwazasz ze jest to film jedyny w swoim rodzaju ? :) moglbym powiedziec "4/10 i tyle" ! ale pamietaj ze sa gusta i gusciki ;)
Heh! Nareszcie ktoś zrobił jeden krok dalej i sprawdził moje ulubione. Bardzo chciałem dać temu filmowi dychę ale jak przypomnę sobie soundtrack i zdjęcia z hannibala lub tą samą tematykę w American History X to poprostu nie mogłem. A z nagą bronią to tak było, że było chyba 5 lub 6 filmów które walczyły u mnie o 1 miejsce! I kogo miałem skrzywdzić? Hannibala, draculę a może shawshank redemption (moja 1 dycha ;P) To pytanie pokroju kto jest lepszy Eddie murphy czy Jim Carrey? (Na to też nigdy nie odpowiedziałem ;D) i tak myślę, że najsprawiedliwiej będzie jak popostu dam coś neutralnego i głupiego. Naga broń naprawdę wymagała sporo wysiłku od reżysera, wczoraj oglądałem ją 68 raz! i zauważyłem jak w więzieniu stateswille na 2 planie jakiś facet gada na widzeniu przez telefon z więźniem, a ten mu przez telefon na głos "Shore i shoot him!" I znowu śmiałem się jak nienormalny ;P Ale do moich innych ulubionych chyba nie masz zastrzeżeń? Podobasz mi się, spostrzegawcza i oglądamy te same filmy ;] Zapraszam do znajomych ;D
Aha apro Godfathera ;D he he jestem jednym z niewielu ludzi na świecie, którym najbardziej się podoba III część! dwójka także na 10, ale jedynka? 8 albo 9. Ostatnie 10 min filmu - obejrzyj jak ten postrzelony facet spada ze schodów podpierając się rękami by się nie obić ;D To jest Dobre!
no i wlasnie w tym sek ze moze soundtrack nie byl genialny, ale ma u mnie zasluzona dyszke za swietny czarny humor kowalskiego, przy ktorym usmialem sie wiecej niz przy nie jednej komedii... a przeciez to nie byla komedia :) po obejzeniu final fantasy advent children complete odrazu wiedzialem ze ma u mnie 10, bo takich efektow i tak dopracowanej grafiki jeszcze nigdzie nie widzialem, istny majstersztyk :) to samo tyczy sie sountracka z requiem dla snu czy zartow z chlopakow nie placza ktore uwazane sa za prostackie ale ja przy nich placze ze smiechu, scena za scena ;) arcydzielo w moim odczuciu to film ktory moge ogladac po kilka razy nie nudzi mi mnie i ciagle sie przy nim swietnie bawie jak za pierwszym razem - a nie film bez wad bo takich poprostu nie ma :)
co do twojego pytania - eddie murphy ;p
acha i nie jestem kobieta, chyba uzywalem dotychczas dobrych koncowek rodzajowych wiec nie wiem skad przypisanie mnie plci pieknej ;)