8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446185
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Cytat

ocenił(a) film na 9

Moim ulubionym cytatem z tego filmu jest "Czasami spotykasz na swojej drodze osobę
której nie należy wku****. To ja.". Podajcie swoje ulubione cytaty ;)

ocenił(a) film na 9
Kalosz_fw

" Jesteś w połowie Żydem, że podniosłeś cene?"
" Witaj włoski k*tasie"
scena gdy brakło piwa- " K*rwa mać" xDD Wypowiedź sytuacyjna, ale śmieszna

ocenił(a) film na 9
Mauna_Kea

O tak scena z tym gdy brakowało piwa była dobra tez to lubię. I uwielbiam jak zwracał się do ich POMIOTY BAGIENNE

ocenił(a) film na 9
Kalosz_fw

Duzo by tego bylo ;d
"Uważam, że jesteś przeuczonym,27-letnim prawiczkiem,który lubi trzymać za ręce przesądne|staruszki i obiecywać im życie wieczne."

albo

-Dobra robota, staruszku !
-Shut up, pussy.

ocenił(a) film na 10
marych_brd

"Co kombinujecie smoluchy?'

ocenił(a) film na 9
Kalosz_fw

Moje Gran Torino z 1972 roku pragnę zostawić mojemu przyjacielowi...Thao Vang Lor. Pod warunkiem, że nie upier*olisz dachu jak jakiś Meksykaniec,nie wymalujesz debilnych płomieni jak zburaczały białas ii nie przywalisz wielkiego,pedalskiego spojlera na bagażniku jakie są na samochodach innych żółtków. To wygląda okropnie.Jeśli możesz się od tego powstrzymać,jest twój.

Kalosz_fw

Ahhh przecież jeszcze to : "Meksykaniec, Czarnych i Rzyd wchodzą do baru, barman spogląd na nich i mówi : Wypier.Dalać !"

ocenił(a) film na 10
Kalosz_fw

... bo jeśli nie, to wrócę i zrobi się chu##wo

użytkownik usunięty
Kalosz_fw

"Bunkrów nie ma - ale tez jest zaj* biście"...

użytkownik usunięty

sorry to nie forum "chlopakow...". ale pozdrawiam wszystkich powyzej.

ocenił(a) film na 9
Kalosz_fw

"Na wojnie traciliśmy przyjaciół, ale byliśmy do tego przygotowani".

ocenił(a) film na 9
Pavel26

http://www.youtube.com/watch?v=v7v0R0X2Lms&feature=related

Kalosz_fw

Jak puszczą w telewizji to już nie będzie taki dobry. Straci cały sens ;/

ocenił(a) film na 10
MojeGBA

Dlaczego? Dzisiaj oglądałem ten film po raz drugi, i muszę przyznać, że tłumaczenie wypadło całkiem nieźle. Chyba, że chodzi Ci o coś innego?

ocenił(a) film na 8
MojeGBA

Na HBO tłumaczenie bylo w jak najlepszym porządku, ze wszystkimi ku***, chu*** oraz innymi mocnymi epitetami, które wymieniliście... ;)

ocenił(a) film na 8
Kalosz_fw

Nie bede go cytowal tylko powiem ulubiona scene z filmu. Wchodzi z mlodym toad'em do zakladu fryzjerskiego swojego kumpla i w jakze praktyczny sposob uczy go jak byc mezczyzna. Wiecej mowia gesty i zachowanie, same cytaty maja za to podkreslac dane sytuacje. Troszke tylko wkurzyla mnie gra aktorska tego malego zoltka jak byl w piwnicy zamkniety. Jakos malo naturalnie sie zloscil. Film bardzo dobry i prosty w przekazie

ocenił(a) film na 10
meshi

Zgadza się, w piwnicy młody dał ... ciała. Za to młoda była pierwszorzędna.

użytkownik usunięty
Kalosz_fw

to rowniez jeden z moich ulubionych cytatow.
i jeszcze ten: 'kiedy wchodzisz w niektore dzielnice to tak jakbys sobie pisal nekrolog'. chyba tak to brzmialo jesli dobrze pamietam.