8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446208
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Jeśli to był jego ostatni film to sie postarał.
Nie mówie ze to jakieś arcydzieło, ale każdy miłośnik filmów musi go mieć w kolekcji. Jak dla mnie 8.5/10

ocenił(a) film na 8
Battle

I to jest sprawiedliwa ocena, choć miejsce w rankingu trochę mnie dziwi. Zakończenie daje do myślenia i zaskakuje, pozostaje tylko mieć nadzieję, że Eastwood na tym niepoprzestanie.

ocenił(a) film na 9
lew890

Niepoprzestał w Stanach mamy już Invictusa ,a Clint zrezygnował tylko z aktorstwa i jak sam stwierdzil będzei reżyserować dopóki sprawiać mu to będzei radość więc miejmy nadzieję ,że długo.

ocenił(a) film na 8
Dominoday

oby oby

w miejsce wcale nie jest zawyżone - osobiście, to wkopałbym "gran torino" do pierwszej 10.

Harry71

To się nie znasz na kinie. Już w samej filmografii Eastwooda są filmy,
które zasługują na wyższe miejsce jak "Bez przebaczenia", czy "Za wszelką
cenę" a "Brudny Harry" z pewnością będzie pamiętany dłużej niż "Gran
Torino". Gdzie temu filmowi do "Ojca chrzestnego", "2001: Odysei
kosmicznej", "Osiem i pół"?

Battle

Zgadzam się z przedmówcą, film jest naprawdę dobry, ale do pierwszej dziesiątki niekoniecznie się nadaje a dyskutowałbym nawet nad 50. Moja ocena to ok 7,5/10. Pozdrawiam

Battle

film oceniłem na 10/10 (film albo mi sie podoba albo nie, nie ma nic pomiędzy)

Z początku trochę nudny, temat dość oklepany. Później akcja się rozkręca (ale nie myślcie, że Rambo z AK biega i strzela do wszystkiego). Film porusza bardzo ważny temat, pokazuje jak kultura i pochodzenie wpływają na postrzeganie danej osoby. Wzruszająca końcówka (pierwszy film na ktorym rozryczalem sie jak dziecko). Swietna muzyka i WSPANIALA gra Clinta Eastwooda!