PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 443696
7,6 80 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Kurde

ocenił(a) film na 6

Kurde szkoda bardzo lubie Eastwooda ale ten film był strasznie słaby, łatwo było domyśleć
sie zakończenia momentami nudny. Atutem jest to że gra Polaka. 5/10

użytkownik usunięty
Vinrael

film jest świetny. polecam wszystkim fanom clinta i nie tylko !

ocenił(a) film na 8
Vinrael

Nie no brak mi słów. Przecież on tam nie gra Polaka! Weteran wojny w Wietnamie od początku mieszkał w swojej dzielnicy, która powoli zaczęła się wypełniać imigrantami. Śmieją się z niego tylko, że jest polakiem bo ma typowo Polskie nazwisko.

Chętnie posłucham argumentów takiej oceny. Czemu ten film jest słaby?? Moim zdaniem zakończenie wcale nie było takie oczywiste (przynajmniej nie przez pół filmu) ja osobiście myślałem na początku, że umrze na chorobę płuc.

No i druga sprawa. lepszy film z Eastwoodem. Oprócz naprawdę chyba 2-ch pozycji ten aktor/reżyser nie ma takich, które trzymają poziom.

ocenił(a) film na 10
savolta

Skoro miał polskie nazwisko to był z pochodzenia Polakiem, nie sądzisz?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 9
Dzida_86

Dzida_86 - za dużo agresji;D. Co do filmu - moim zdaniem najlepszy film Eastwooda. Ciekawe i rzeczywiście dosyć niespodziewane zakończenie. Ogólnie film bdb.
Pozdrawiam;D

ocenił(a) film na 10
azeez_2

Wybacz, ale czasem się nie mogę powstrzymać czytając takie bzdety:/ Ileś razy można odpowiadać kulturalnie, ale z czasem cierpliwość się kończy. Również pozdrawiam

Dzida_86

Myślę, że zakończenia mogły być dwa i spokojnie można było na nie wpaść oglądając uważnie film. Bohater mógł wybrać zemstę lub w honorowy sposób spowodować, że członkowie gangu trafią tam, gdzie ich miejsce. Przecież przygotowywał się do teg drugiego zakończenia, wyspowiadał się, dla mnie oczywiste było, że poświęci się dla dzieciaków z sąsiedztwa.
Przewidywalność zakończenia nie zmienia to faktu, że film jest świetny, ciekawie przestawiony temat, że już o grze Clinta nie wspomnę, po prostu klasa.

ocenił(a) film na 8
ladybird1

Czyli zakończenie było oczywiste pod koniec filmu. Mówisz o momencie, w którym napadli i zgwałcili dziewczynkę - końcówka filmu. Wcześniej nic nie możemy powiedzieć o zakończeniu.

ocenił(a) film na 6
savolta

ja zgadzam sie z autorem. film ocenilem na 6. nie byl to film zaskakujacy. amerykanski przez duze A. Bardziej mi sie podobal ten film z kobieta bokserka ale obecnie nie pmaietam tytulu.

ocenił(a) film na 8
Dzida_86

ja też się zgadzam film naprawdę świetny, Eastwood znakomity, teksty wgniatające w fotel ! a zakończenie wcale nie było do przewidzenia! może powiecie że w każdym filmie szczególnie amerykańskim na zakończenie ginie główny bohater ! Błaaaagam litości ! Już bez przesady " film nudny" kto to napisłał ???!!!! niestety sorki i bez urazy ale to musiał ogladać jakiś bufon bez poczucia humoru ! Współczuję mu ! Film

ocenił(a) film na 8
sylsob1

piotrekkjuve - Za weszlka cene ;) i film byl swietny tak samo jak Gran Torino

ocenił(a) film na 5
Vinrael

totalnie się zgadzam. zakończenie znałem po max 40 minutach. wiadomo było że coś się wydarzy, jakoś odznaczy się na życiu skośnookich. znane były też losy samochodu.
film strasznie kiepski, również oceniłem na 5.
million dollar baby zdecydowanie lepszy - nie czytawszy wczesniej jakichkolwiek informacji o nim mozna się nieźle zaskoczyć i robi wrażenie..