8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446199
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Rozczarowanie

ocenił(a) film na 4

Film raczej jak na tego aktora i reżysera słaby i mało orginalny nawet trochę nudny - szkoda

ocenił(a) film na 10
ador2

To chyba oglądałeś inny film bo ten jest bardzo dobry i według mnie jeden z najlepszych produkcji w 2008 r

ador2

Jak ktoś ocenia "Twilight" na 9/10 to się wcale nie dziwię, że taka osoba nie potrafi zrozumieć bardziej skomplikowanego filmu. "Wielki" znawca kina z Ciebie nie ma co.

ador2

nie pomylił się, film jest słaby i mało interesujący.

użytkownik usunięty
ironlord

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

"Film jest słaby i mało interesujący" dodaj że Twoim zdaniem taki jest, zamieść także aneks przy komentarzu że jesteś fanem kina w stylu kung fu panda a filmy jak Gran Torino oceniasz na 1... każdy wtedy będzie mógł się domyślać z kim ma do czynienia. Najlepiej pisz to na początku swych komentarzy aby nie trzeba było czytać całego.

Kung fu panda - 10 (arcydzieło) HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

ocenił(a) film na 4

Zawsze oceniam filmy na podstawie reakcji mojej i rodziny.
I tak co do Gran Torino aktor i reżyser wiadomo bardzo dobry warsztat filmu też ok ,w 2008 r może jest to najlepszy film ale nadal twierdzę że ani temat taki nowy a końcówka dobra i dramatyczna ale do przewidzenia.
Co do Zmierzchu to oceniłem go po reakcji syna lat 16 bo do takiego widza film był skierowany , dla mnie na jeden raz.
Co do filmów animowanych:
Jak można będąc ,,koneserem'' - ,,krytykiem'' i czymś tam jeszcze porównywać czyjeś oceny bajki dla dzieci z np Nienarodzony ,albo Gran Torino z Total Recall.
Osobiście uwielbiam filmy Eastwooda a tym byłem rozczarowany bo ma niższy poziom od poprzednich produkcji.
Na koniec opinie na temat filmów są czysto subiektywne i głupie komentaże bez sensu.

ocenił(a) film na 9
ador2

No akurat co do Predatora i Totall Recall to można się zgodzić:)
Ale Gran Torino to naprawdę świetny film. Moim skromnym zdaniem to drugi, poza Wrestlerem, najdotkliwiej pokrzywdzony film na rozdaniu Oskarów. Ale Oskary to "komercha":)
Świetna rola Eastwooda. Charyzmatyczna i wiarygodna.
Może nie jest to klasa Million Dollar Baby ale zdecydowanie dla mnie 9/10.
Polecam wszystkim fanom dobrego kina.

ocenił(a) film na 10
gunner32

andor i iron jeżeli sie wam clint nie podoba spoko
żółte twarze itp spoko
rasistowskie wrzuty też
ale końcówka jest bardzo dobra wiec jeżeli wam się nie podobała
to jesteś synem fritza

ocenił(a) film na 10
gunner32

Z tym pokrzywdzeniem w zupelnosci sie zgodzę, aczkolwiek ostatnio jestem lekko zbity z tropu. Dziwilem sie dlaczego Gran Torino nie dostal nominacji, według mnie to najlepszy film 2008 i jeden z najlepszych jakie widzialem. A widzialem go w grudniu, skoro wyszedl w grudniu to dziwne ze pominięto go w oskarach, i tu pojawia sie pewien problem, ostatnio na FW pojawila sie informacja ze Gran torino na pierwszym miejscu amerykanskiego box office, wiec o co kaman?? dopiero teraz premiera?? jesli tak to wyjasnia jego brak w oskarach, i miejmy nadzieje na przyszly rok:) ktos mi wytlumaczy o co chodzi??

ocenił(a) film na 9
ador2

Ponownie apeluje do ludzi, którzy stawiają sobie zbyt wysoko poprzeczkę i starają się oceniać rzecz w tym przypadku filmy, których kompletnie nie rozumieją.... Moim zdaniem film jest naprawdę dobry, miło jest zobaczyć Eastwooda w takiej roli.... jak dla mnie to jest rewelacja...sama postać głównego bohatera, jest tak interesująca, że ciężko się skupić na innych. W tym filmie doskonale widać jak Clintowi przybyło latek, mimo to jest cały czas fantastycznym aktorem... Polecam film wszystkim... :)

ocenił(a) film na 4
ador2

Przestańcie gosciowi docinac, bo wyrazil inna opinie niz wasza. Wasze porownianie tego filmu do animacji jest zupelnie nie na miejscu. Kolo ocenil animacje jako spoko, bo była spoko, a ten film gorzej bo naprwde jest wilkim chłamem. Twardy kowalski w brudnej dzielnicy - ze go tam nie zajebali po 1 dniu to sie dziwie. Jedynie koncowka na plus, bo naprawde była dobra, no ale to nie nadrobi reszte filmu, która była zupełnie do dupy.

ocenił(a) film na 9
grab_ula

"zupelnie do dupy" ale z ciebie zalosny zlamas - film rewelacyjny i przykuwa uwage od samego poczatku....

ocenił(a) film na 10
andrewtec

E tam, film był do dupy, bo był do dupy. Myślałem, że ktoś da tu konstruktywną opinię na temat tego dlaczego mu się film nie podobał, a tu "dupa".

ocenił(a) film na 9
dKc

qrwa wy dwaj ostatni... wy chyba preferujecie plastikowe kino klasy C...
co za pomylency z was...

ocenił(a) film na 9
andrewtec

Ja oceniam "Gran Torino" na 9/10 i nie wiem, czemu ten film nie był nominowany do Oscara.