8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446185
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Spoiler rowniez dot. filmu "Ostatni Bastion"

Jeśli ktoś oglądał "Ostatni Bastion" z Robertem Redfordem to na pewno zauwazyliscie ze zakonczenie jest bardzo zblizone - główny bohater daje się zabić dla wyższych celów udając "zamach" ( Clint udaje ze sięga po pistolet, Robert prowokuje zawieszenie flagi amerykanskiej do gory nogami). Oboje giną a ich cięmiężyciele (chociaz w przypadku Gran Torino ciezko powiedziec kto dla kogo byl ciemieżycielem :D) zostają złapani i ukarani... skojarzyło się komuś moze tak samo?

jesli ktos nie widzial Ostatniego Bastionu a mimo wszystko przeczytal ten post do gorąco polecam ten film :))

ocenił(a) film na 10
marjou

jak dla mnie porównac ostatni bastion do gran torino to tak jak by porównać gówno do pysznego obiadu....:(:(:(:(:(:((nie mowie ze ostatni bastion mega słaby film ale raczej przy gran torino wypada bardzo słabo, ja tam podbieństwa w ogóle nie dostrzegłem) pozdro...

ocenił(a) film na 10
paczu

<ściana>

nie wiem czy zauwazono ze porównałam zakonczenia (!), i zaznaczyłam co jest w nich podobne.
nie porównuję tych filmów bo dotyczą czegoś zupełnie innego.
ale też nie uważam że Ostatni Bastion jest gorszy, ba... uważam ze jest równie dobry i zasługuje na podobne uznanie. TAK TAK TAK. Uważam ze Ostatni Bastion zasługuje na podobne uznanie.