PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=476580}
8,2 444 tys. ocen
8,2 10 1 444316
7,6 86 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Według mnie film śmiało może mieć ową ocenę ponieważ: film Gran Torino pokazał nie tylko dość ważny problem wielu amerykanów wracających z wojny i ich nastawieniu do ludności Koreańskiej. Wielu zadaje pytanie no-tak ale to już było więc dlaczego mam to zobaczyć?, oczywiście nic na siłę każdy decyduje o własnych odczuciach, Na mnie owy film zrobił ogromne wrażenie przez pokazanie głównego bohatera jako kogoś nam bliskiego z kim możemy się upodobniać a to wszystko przez pokazanie nam uczuć głównego bohaterach w rożnych sytuacjach co w gruncie rzeczy nie jest tak łatwą rzeczą do zrobienia lecz Eastwood pokazał nam swoje ogromne doświadczenie w owym filmie przy doskonałych zdjęciach które doskonale wkomponowują się w obraz filmu. Nie należy również muzyki która natomiast podsycała w nas klimat. Bo nie sztuką pokazać nam temat który był już powielany setki razy lecz sztuką jest pokazać nam to w taki sposób żeby nas zainteresowało i poruszyło. Oglądając inne filmy chodziła wokół mnie myśl to bym zmienił, tu bym coś dodał, a tego bym w ogóle nie pokazywał natomiast w Gran Torino czekałem na rozwój akcji przez pokazanie nam zmian w postaci Walta aż do finałowej sceny. Film według mnie jest wspaniale dopracowany zachowując przy tym nie zwykły klimat od sceny początkowej do samego końca, co najważniejsze w tego typach produkcji film nawet przez chwile mnie nie znudził. Dlatego podsumowując w filmie nie dopatrzyłem się jakich kol wiek rażących wad wiec daje 9, skłaniając się nawet na 10