8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446196
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

ocena

ocenił(a) film na 8

10/10 Clint Eastwood po raz kolejny pokazuje nam nie tylko talent aktorski, ale i reżyserski. Idealne zwieńczenie jego pracy aktorskiej.

użytkownik usunięty
kosik88

Przeczytaj sobie co to znaczy arcydzieło bo jak widać nie znasz definicji.

ocenił(a) film na 8

a ty chyba nie znasz pojęcia gust, który każdy człowiek ma inny i każdy ocenia według swoich upodobań. Mi np. się bardzo podobał ten film i uważam, że jest jednym z najlepszych filmów ostatnich kilku lat. Po tym co ostatnio serwuje nam amerykańskie kino typu War Inc. czy Nie zadzieraj z fryzjerem można śmiało ocenić ten film na 10. No pewnie że to nie jest arcydzieło typu Ojciec Chrzestny ale i tak myślę, że zasłużył na taką ocenę.

użytkownik usunięty
kosik88

Spoko, głosuj jak chcesz. Każdy ma swój gust, ale ten film nie zasługuje na Top100 i mówię to obiektywnie. A największą wadą tego filmu jest przewidywalna fabuła.

ocenił(a) film na 9
kosik88

Zgadzam się z koksik88. Obiektywnie oceniłbym ten film na 8+/9-, ale biorąc pod uwagę inne amerykańskie produkcje z ostatnich lat bez skrupułów wystawiłem 10. Na ich tle to jest zdecydowanie arcydzieło. Pierwszy raz od dłuższego czasu byłem naprawde zadowolony z poziomu filmu, kiedy wychodziłem z kina

ocenił(a) film na 9
kosik88

Elias

Piszesz, że ten film nie zasługuje na Top100. Nie zgodzę się z tobą. Fakt, jest troche za wysoko, ale ok. 50 miejsca powinien się spokojnie uplasować. Zresztą wszyscy wiemy, że Top100 to w rzeczywistości ranking popularności filmów, a nie ich poziomu, bo jak inaczej wytłumaczyć obecność "Slumdoga" na 45. miejscu.

użytkownik usunięty
Novator

Mówisz, że popularności i dajesz przykład slumdoga ? Lepszym przykładem byłby Fight Club,Mila,Shawshank,Siedem,Gladiator i inne takie bzdety :)