8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446185
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

Może w końcu zrozumiecie idiotyzm wyznawanej przez was politycznej poprawności i docenicie wartość prostych zasad którymi zawsze warto się kierować.

ocenił(a) film na 10
ubik77

To jest jakieś wariactwo - trzeci raz już dzisiaj widzę, że ktoś próbuje mieszać politykę do tego filmu.
Poza tym, polecam sprawdzić co to właściwie jest lewak, zanim znowu użyjesz tego słowa. Bo ktoś chyba chciał wymyślić pogardliwy sposób mówienia o lewicowcach, tylko nie wiedział że takie słowo istnieje i oznacza coś innego :)

ocenił(a) film na 9
annya8

Rozumiem, że słowo może mieć tylko jedno znaczenie? Mniejsza z lewakami, ja myślałem, że film będzie moralizatorskim badziewiem a okazało się, iż pokazuje w świetny sposób bez żadnych zbędnych przerysowanych antyrasistowskich ckliwych scenek to w jaki sposób zachowują się ludzie z różnych kultur zmuszeni do życia obok siebie. Dobry kawał kina w starym stylu z ukrytym chrześcijańskim przesłaniem. (przynajmniej ja sie takiego dopatrzyłem :)). Polecam!

ocenił(a) film na 10
seastian

zgadzam się w zupełności, właśnie obejrzałem i powiem tak: daję 10 i mam gdzieś gadanie wiecznie narzekających, którzy we wszystkim znajdą problem. Świetny film! pozdrawiam