8,2 446 tys. ocen
8,2 10 1 446196
7,7 67 krytyków
Gran Torino
powrót do forum filmu Gran Torino

To, co mi w filmie bardzo przypadło do gustu, to istota męskości, którą starał się wydobyć Estwood. Postać Walta jest przeciwieństwem mężczyzny, jaki lansowany jest w czasach dzisiejszych, tzw. "cipeczek", kulących ogony, niczym pies oczekujący na kopnięcie, bojących się spojrzeć w oczy i powiedzieć, co myślą, czują. Nie mających własnego zdania, bez zasad, zmiennych niczym chorągiewka na wietrze. Mężczyzn, którzy dostaną w twarz i jeszcze za to przeproszą.

Prawdziwa męskość wg Estwooda, wypisujcie:)

Na początek:
1. Postawa ciała (patrzenie w oczy, skierowanie frontem, uścisk dłoni, pewne ruchy )

...zapraszam wszystkich do wypisywania... :)

gryguc

2.To, że nie boi się zareagować.
3.Ma kręgosłup moralny.
4.Nawet jeśli miał uprzedzenia, potrafił przez nie przejść i docenić sąsiadów i ich ofiarność. I był gotowy im pomóc.

5. Ni lansuje się.
6. Ma odwagę wyrażać własne zdanie.
7. Stanowczość. (przyznaję, że zażenował mnie ten chłopak od 'bratku' (br)który odprowadzał Sue, i który dał się podejść 'asfaltom')

8. Nie daje sobie w kaszę dmuchać.

i wiele innych ale to niech ktoś inny już wymienia.

użytkownik usunięty
gryguc

W pełni się z Tobą zgadzam. Brakuje takich facetów w dzisiejszych czasach. Bohater Eastwooda jest męski,stanowczy, gotowy do poświęcenia. Dokładnie tak jak napisałaś przemawia za tym postawa jego ciała. Clint ma już swoje lata, nigdy nie był w moim typie ale po obejrzeniu tego filmu stwierdzam, że mimo ,,wieku emerytalnego'' nadal jest mega męski i nie jedna kobieta mogła by się w nim zadurzyć.
By the way, film jest po prostu genialny!

Pozdrawiam

użytkownik usunięty

Zgadzam sie z kazdym slowem. Naprawde urzekl mnie w tym filmie m.in. wlasnie tym, jak potrafi pokonac wlasne uprzedzenia. Walt nie boi sie tego co mysli i otwarcie o tym mowi. Potrafi obronic kazdego kto potrzebuje pomocy i nie daje soba pomiatac. Zreszta w kazdym jego ruchu widac, ze mimo wieku jest nadal mega męski.
Zgadzam sie z poprzedniczka ze film jest po prostu genialny:)