Kochani,moje emocje po "Grawitacji" wolno opadają a oglądałem to arcydzieło 10 października.
Umieszczam nowy temat tutaj bo widzę że jest jeszcze duży ruch:)
Jakie widzieliście i polecacie filmy z suspensem?
Moje przykładowe typy to:
Psychoza
Szósty zmysł
Lęk pierwotny
jak sobie przypomnę następne to napiszę.
Liczę na na wasze propozycje bo bardzo chciałbym zobaczyć coś czego jeszcze nie widziałem...
Mistrz film..Bale specjalnie schudł do tej roli i moze to byc banalne to zdanie,ale jesli ktos nie ogladał ,to jak zobaczy, to zrozumie ten moj "zdaniowy banał" ;)
Teraz rozumiem. No banał jak banał, ale było to dość enigmatyczne stwierdzenie. Nie wiedziałem czy ironia, czy potwierdzenie, że dobry filmy Twoim zdaniem. Bardzo dobry i z nieoczekiwanym zakończeniem.
Chodzilo mi o zdanie,ze sie wychudzil specjalnie do roli.Zrozumienie dlaczego tak zrobil przynosi obejrzenie filmu na seans,ktorego serdecznie zapraszam tych co jeszcze nie widzieli .Przy okazji okazalo sie ,ze go dopiero teraz oceniłem;)
Nie chce mi się czytac wszystkich postów więc może padł już ten tytuł, ale jak nie to podrzucę "Cenę Prawdy" z Kate Beckinsale.
przypomnialem sobie jeszcze o swietnym polskim filmie "Prywatne śledztwo" ze ś.p.Romanem Wilhelmim i Janem Peszkiem w rolach głownych,polecam wszystkim.
szkoda ze teraz juz sie nie kreci u nas takich filmow.....:(
Vanilla Sky, Mr. Nobody,Prestiż, Numer 23, Zakochany bez pamięci, Wyspa tajemnic, Iluzja, Iluzjonista, Chloe, Turysta,
Eeee... a "Gravity" to niby suspens? W którym miejscu, bo nie zauważyłem :D
Ani tam zwrotów akcji nie ma - wszystko idzie jak po sznurku. Ani zaskakującego zakończenia - od pierwszych chwil wiadomo, że Sandra przeżyje, a Clooney jako "murzyn" holywood'zkich produkcji musi zginąć. Dramaturgia też licha. Wyciszenie jakieś tam na początku było ale przed niczym zaskakującym.
Gdzie tu suspens?
proszę czytać ze zrozumieniem....
nigdzie i nigdy nie napisałem ze w "Grawitacji" jest suspens!
To fakt. Ale zamieściłeś prośbę o filmy z suspensem, pod "Grawitacją", co może sugerować, że uważasz, że ten film jest z suspensem. Ale wychodzi na to, że się mylę i tak naprawdę uważasz, że w "Gravity" nie ma nic zaskakującego i po prostu dla odmiany chcesz obejrzeć jakiś dobry film z suspensem? To wszystko wyjaśnia. "Grawitacja" jest fabularnie tak słaba, że też obejrzałbym dla równowagi coś lepszego :)
Hm ja szoku doznałam na takich filmach jak: orphan, La cara oculta, strange circus, tajemnica marrowbone, Stoker, dziewczyna z tatuazem, enter nowhere, contratiempo, shutter- widmo, oldboy, klucz do koszmaru, drzwi obok, przeczucie no i inne które się tu pojawiały: vanilla sky (po nim to się czułam jakbym dostała czymś ciężkim w głowę, chyba długo siedziałam i myślałam co się stało i układałam to w glowie) siedem, podziemny krąg, nieproszeni goście :D