6,6 6,2 tys. ocen
6,6 10 1 6176
6,4 9 krytyków
Gry uliczne
powrót do forum filmu Gry uliczne

Moim zdaniem jeden z lepszych polskich filmów lat 90'tych, ale to jest moje skromne zdania. Osobiście bardzo podobał mi sie montaż oraz wplecenie animowanych kadrów. Poza tym świetny soundtrack.

ocenił(a) film na 7
lukasz87

Zgadzam sie w 100%, jak na lata 90 powiedzialbym ze film jest innowacyjny.

lukasz87

Należy tylko szczerze żałować, że ludzie odpowiedzialny za układanie filmowej ramówki przewidzieli w dniu dzisiejszym "fantastyczną" godzinę emisji dla 'Gier ulicznych', TVP1 godzina 00:55. Powariowali, szmelc w postaci zagranicznych komedii romantycznych prezentują zwykle o godzinie 20 lub 21, a dobry polski film o 1 w nocy (?!)....

ocenił(a) film na 7
poland7

Lepszy rydz niż nic ;)
Tendencja postępująca, bo dziś był o 1.25. Niedługo dobre filmy będą do obejrzenia miedzy 3 a 5 rano :/

użytkownik usunięty
Goha2013

Ehh nomm o 1:25 taki dobry film,a o 20 była powtórka Ojca Tadeusza...eee znaczy Mateusza:)

ocenił(a) film na 10

A po co lud ma sobie przypomniec historię Maleszki, Wildsteina i śp pamięci Pyjasa. śmierć o zgrozo do tej pory nie wyjasniona, co więcej Paradowska na lamach Polityki lansuje najnowszą tezę prokuratury, że Pyjas był wypity i wypadl ze schodów. Wildstein jest uważany przez GW za pomyleńca. A Maleszka to ofiara systemu - zagubiona, nie zdajaca sobie sprawy co się dzieje.PRL-bis i tyle.

ocenił(a) film na 10
lukasz87

Jeden z lepszych. Świetna historia i dobry soundtrack. JEŚLI WIESZ CO CHCĘ POWIEDZIEĆ.