Gry wojenne

WarGames
1983
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 12137
6,5 10 krytyków
Gry wojenne
powrót do forum filmu Gry wojenne

Gry wojenne

ocenił(a) film na 8

Obowiązkowa pozycja pasjonatów komputerowych. Wizja tego, co może zdziałać osoba wyposażona w komputer z dostępem do internetu. Polecam!

D3xL

az strach sie przyznac ale jeszcze filmu nie widzialem....ale wlasnie go sobie sciagam ;-))) ps. z tego co wiem w roku 1983 internetu nie bylo ;P

użytkownik usunięty
dr_E__Brown

Był ! tylko nie był dostępny dla cywilów . Przecież Internet powstał na potrzeby wojska

dla wojska stworzono w latach 70tych siec ARPANET (nie internet), a dopiero rok 94 to przelom w swiatowej sieci:P pozdro

ocenił(a) film na 7
dr_E__Brown

Internet istnieje właśnie od 1983 roku - wcześniej tak jak piszesz był ARPANET - ale w filmie bohater nie korzysta z Internetu, tylko z bezpośredniego połaczenia telefonicznego z komputera do komputera.

D3xL

W zasadzie najlepszy znany mi film z tematyki komputerowej, pokazuje prawdziwe oblicze "hackerstwa" bez latania między danymi jak w "The Hackers" (1996), a jednoczesnie nie zanudza... Choc popelniono w nim mase bledow, to film naprawde jest dobry i wart obejrzenia.

maddox84

ogladałam ten film jakieś 5 lat temu po niemiecku, i choć rozumiałam 3 po 3 to i tak obejrzałam cały:)jakieś 2 lata później był chyba na jedynce to obejrzałam juz z pełną świadomością. bardzo fajny, choc nie lubie takich 'staroci':)