Gry wojenne

WarGames
1983
6,9 12 tys. ocen
6,9 10 1 12140
6,5 10 krytyków
Gry wojenne
powrót do forum filmu Gry wojenne

"Początkowo w postać profesora Falkena miał wcielić się legendarny muzyk John Lennon" - piszą w ciekawostkach. Faktycznie, jest to spora ciekawostka. Tym ciekawsza, że od 3 lat Lennon już nie żył.

Krzypur

Może film planowano nakręcić wcześniej, kiedy Lennon jeszcze żył?

Krzypur

Scenariusz byl pisany lata wczesniej, jak wiekszosc. Data przy filmie to data... premiery. Nawet nie produkcji.

ocenił(a) film na 6
chris_studzinski

No dobrze, ale dalej pytam - co z tego? W mojej biografii nie znajdziesz., że np. miałem zostać muzykiem "Dżemu".

Krzypur

To jest filmweb, tu jest wszystko pisane. Ja się już przyzwyczaiłem do podobnych ciekawostek, pod każdym filmem takie są. Powiem Ci od siebie że to i tak nieźle, w porównaniu z zabawą w historię, gdy np. jakiś polski aktor urodził się w Łodzi w Rosji pod dawnymi zaborami, to jest dopiero hit. Pozdrowienia ;)

ocenił(a) film na 6
snake_plissken84

Masz rację - portal bez właściwości. Dane powinny być aktualizowane (ale mi się rymneło), bo inaczej są kabaretem.

snake_plissken84

moze jesteś niedouczony ale Łódź znalazła się w zaborze rosyjskim po upadku Księstwa Warszawskiego i pod koniec epoki Napoleońskiej i była tam az do 1918/20r.

ocenił(a) film na 6
kama_2

Co brałaś?

kama_2

Tak było ale kogo to obchodzi ? To portal filmowy a nie historyczny. Piszesz nie na temat.

Krzypur

nie od 3 tylko niecały rok...film kręcono w 1982 a Lennon zginął 8.12.1980

kama_2

To kiedy kręcono film nie ma najmniejszego znaczenia. W tej sytuacji rozchodzi się o to, kiedy powstał scenariusz, a ten napisano prawdopodobnie przed śmiercią Lennona.

kama_2

Polecam czytać ze zrozumieniem wypowiedzi innych, zanim wyrwiesz się z jakąś "mądrością".