Od czasu do czasu nie chce mi wysłać komentarza, więc będę tu wklejał fragmentami dłuższe wypowiedzi i sprawdzał, jakie słowo jest niezgodne z regulaminem. Inni mogą robić tu podobny bajzel, je.bie mnie to.
ETAP III - OGLĄDANIE ORAZ KOMENTOWANIE (15.07.2011 - 12.09.2011)
Od jutra przez 60 kolejnych dni każdy Uczestnik jest zobowiązany obejrzeć dziesięć zwycięskich filmów i zostawić komentarz o każdym z nich w specjalnie utworzonych przez Organizatora tematach (patrz: Regulamin).
Pakiet paru złotych rad.
Superważna wskazówka nr 1.
Po wystawieniu komentarza w temacie zabawowym, proszę go sobie również zapisać na dysku swojego komputera. To bardzo ważne, ponieważ ostatnim razem ktoś mający większą władzę niż zwykły użytkownik, skasował wszystkie komentarze organizatora (chodzi o Garreta) ówczesnej zabawy . Poszły się je.bać także tematy zabawowe i wielu osobom, co szybko wystawiły komentarze, przepadły wpisy. Ponowne utworzenie tematów przez Garreta nic nie dało, bo znowu ktoś mu je wszystkie skasował. Wyszło w końcu na to, że ja utworzyłem dziesięć zabawowych tematów w imieniu Garreta. Przykład: http://www.filmweb.pl/film/Stalag+17-1953-35142/discussion/ZABAWA+FILMOWA+2009,1 091752 Tak więc jeśli chcecie uniknąć lamentów, że przepadły wam komentarze, radzę je sobie gdzieś zapisać. Nie wiem, czy nie nadepnąłem jakiemuś moderatorkowi na odcisk. Poza tym jako autor prowokacji na forum "Wściekłych psów" liczę się z tym, że pewnego dnia moje konto tutaj zostanie skasowane (normalnie, wirtualna śmierć!).
Wskazówka nr 2.
Postarajcie się ignorować wszelkiego rodzaju prowokacje. Przy mniej popularnych filmach pewnie obejdzie się bez delikwentów pokroju KapitanOrzech, ale przy takich filmach jak "THX 1138" być może zjawi się ktoś, kto będzie chciał popsuć zabawę. Ignorujcie durniów całkowicie, dyskretnie zgłaszając naruszenie regulaminu Filmwebu tam, gdzie trzeba.
Wskazówka nr 3.
Kultura przede wszystkim, bo jak, koorwa, zobaczę, że który przeklina to od razu Udupię!
Wskazówka nr 4.
Jeśli znaleźliście dobrą wersję filmu, podzielcie się tym odkryciem z innymi. Linki proszę wrzucać tutaj, zaznaczając o jaki film chodzi. Byłoby ekstra, gdyby ktoś znalazł wersję reżyserską "Nocy żywych trupów", bo sam znaleźć nie mogę.
Odnośniki do tematów znajdują się tuż pod Regulaminem, zgodnie z obietnicą podaję je również tutaj.
Idioci: http://www.filmweb.pl/film/Idioci-1998-69/discussion/Zabawa+filmowa+2011+i+p%C3% B3%C5%82,1684602
Pewnie nikt nie będzie miał problemów ze znalezieniem wybranej przez nas dziesiątki. Dla ułatwienia jednak, zgodnie z tym, co przyrzekłem, prezentuję parę linków. Zastrzegam jednak, że nie są to sprawdzone źródła. Nie interesowałem się również torrentami, a jak znam życie, to jest tam wszystko, co nam potrzebne. Zignorowałem również tzw. legalne źródła. I pamiętajcie przykazanie numer 1 downloadera: to są tylko próbki, po 24 godzinach filmy należy usunąć z dysku! :)
Co do linków do chomika, to wybrałem wersje przykładowe, niekoniecznie najlepsze. Oczywiście ściąganie z chomika jest płatne. Jak ktoś nie wie, o co tam chodzi, to szybko radzę: rejestrujesz się za darmo, a potem możesz za 7 złotych SMS-em wykupić sobie 5 GB transferu, który możesz zużyć kiedy zechcesz. Film waży zazwyczaj 700 MB, te w lepszej jakości ok. 1000 MB. Za filmy trudno dostępne warto tego SMS-a wysłać (są też tańsze SMS-y z mniejszym transferem). No chyba że bawicie się w torrenty, to pewnie nie macie problemów ze znalezieniem filmu. Okej, jedziemy.