PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=97325}

Guyver - bohater ciemności

Guyver: Dark Hero
1994
6,1 1,9 tys. ocen
6,1 10 1 1880
6,2 4 krytyków
Guyver - bohater ciemności
powrót do forum filmu Guyver - bohater ciemności

Remake

ocenił(a) film na 7

Ten film aż się prosi o remake w Hollywood i tak już nie ma pomysłu na nic ciekawego więc niech biorą to !!

ocenił(a) film na 8
sirius_sky

Ten film był plagiatem originalnego Guyvera z lat 80 Sho zastąpił Sean. Musieliby więc pewnie wykupić prawa do tego filmu na nowo, nie sadzę że to drogie ale ludzie by woleli obejrzeć remake oryginalnego Guyvera.

sirius_sky

W przypadku tego filmu remake byłby rzeczywiście mile widziany. Zarówno film jak i sama postać Guyvera są już mocno zapomniane. Ale warte odświeżenia. W roli głównej proponuję Scotta Adkinsa. Z taką gębą nadaje się idealnie do tej roli. Wystarczy rzut oka na Davida Haytera.

sirius_sky

Myślę, że dziś zrobiliby z tego badziew typu "Blue Beetle". To bardziej prawdopodobne niż krwawa jatka w mrocznym klimacie. Pomimo sukcesu serii Deadpoola, który miał kategorię R, będącego jednak komedią. Czasy brutalnego s-f już dawno minęły.

ocenił(a) film na 8
Popow85x2

Guyver pewnie skończyłby jako kino klasy Power Rangers. Do dziś uwielbiam klimat i historię. Szkoda że nigdy w pełni nie zrealizowano mangii do końca.

ChubakaCieLubi

Nie znam mangi, ale wiem, że była pierwowzorem filmu. Najgorsze, że będąc dzieckiem oglądałem wiele takich mrocznych, brudnych i brutalnych s-f, a teraz nawet jakbym chciał to nic nowego w tym stylu nie znajdę. Od prawie 20 lat prym w s-f wiedzie format Marvela, który nie był oczywiście niczym złym, ale jednak brakuje czegoś mocniejszego.

ocenił(a) film na 8
Popow85x2

Wszystkie odcinki Guyvera są na youtubie tylko że po angielsku ale nieźle skondensowane wszystko jest wrzucone jako 4 godzinny film. Kiedyś w latach 80 i 90 była moda na brutalne anime, marvela w to nie wrzucam bo tam nigdy nikomu nic się nie działo. W anime nadal coś takiego się pojawia. Nie wiem Strangers Things można powiedzieć jest też taką wizją koszmaru, który gnębi ludzkość więc w sumie to mogę polecić.