PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=520}

Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo

Star Wars: Episode I - The Phantom Menace
1999
7,2 286 tys. ocen
7,2 10 1 286133
5,4 67 krytyków
Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część I - Mroczne widmo
phil_anselmo

ale sie wysiliłeś jak to pisałeś.... że hoho

ocenił(a) film na 7
Beliar

Według mnie lepszy od przesyconej efektami specjalnymi Zemsty Sithów. Ten film ratuje finałowy pojedynek na miecze świetlne. Brawo dla aktorów, którzy grali Obi - wana, Qui - Gona i Maula.

yoda0700

przesycona efektami???
Niieee... przeciez to film science fiction więc trudno żeby tych efektów było mało.

ocenił(a) film na 7
Beliar

Wiem że to film Science fiction, ale w we wszystkich pozostałych częściach efekty specjalne w postaci animacji komputerowej miały swój smak. W jednym z momentów w zemście Sithów są setki a nawet i tysiące atakujących sie myśliwców i statków republiki i separatystów, a cały ten fragment trwa zaledwie 3 może 4 minuty. Za to według mnie świetnie się posłużyli efektami specjalnymi w walkach na miecze. Czteroręki Grievous, Yoda vs Palpatine czy planeta mustafar robi wrażenie.

yoda0700

ten film jest tak do przesady dziecinny ,ze aż się zygac chce prawdę mówiąc

phil_anselmo

za to ty jesteś takim debilem że mi sie też chce zygac ale jak widze ciebie. I sam jesteś dziecinny.

ocenił(a) film na 7
Beliar

Macrad odnosze wrażenie że ty chyba jakiś fanatyk Gwiezdnych Wojen jesteś bo nie akceptujesz żadnej krytyki wobec tego filmu.

yoda0700

pamiętaj jednak ze krytyka to nie jest obrażanie.

Beliar

I kto to mówi?? dobra,dobra!................

TorcidaTiger

Naprawdę jestem fanem Star Wars, ale tu Lucas przesadził. Ta część podobała się znanym mi dzieciom, mnie nie.Kłapouchy i wk..urzający Jar-Jar, zinfantylizowana fabuła , brak dobrego klimatu. Na całe szczęście II i III były lepsze.

ocenił(a) film na 6
Barlog

BUHAHHA!!Jestem Fanem Star Wars i ani niemówie ze SW Ep I TPM jest dobry ani ze jest zły:D Wdłóg mnie mozna go obejrzeć ale bez wiekszych emocji tak negatywnych jak i pozytywnych :( Szkoda !! Mógł być lepszy :( Za pierwszym razem moze być ale po kilku , kilkunastu , kilkudziesieciu razach to juz sie troche nudzi :( a stara trylogie :D To mozna prawie bez końca oglądać :D Może to wynika z tego że zaczełem swoja "przygode" ze star wars od starej trylogii :D Kiedy ogladałem Ep IV to jeszcze niebyło słychac o Epizodzie I .Osoby które pierwszą część GW jaka ogladały był Ep I to za stara trylogia raczej przapadają za to nową trylogie to faworyzować masakrycznie chca :( Właśnie ci że ja ich tak nazwe Fani Nowej Trylogii mnie zdeczka wpieniaja :

ocenił(a) film na 6
Charlie_Pace

pomyłka w tekście była wiec poprawie
BUHAHHA!!Jestem Fanem Star Wars i ani niemówie ze SW Ep I TPM jest dobry ani ze jest zły:D Wdłóg mnie mozna go obejrzeć ale bez wiekszych emocji tak negatywnych jak i pozytywnych :( Szkoda !! Mógł być lepszy :( Za pierwszym razem moze być ale po kilku , kilkunastu , kilkudziesieciu razach to juz sie troche nudzi :( a stara trylogie :D To mozna prawie bez końca oglądać :D Może to wynika z tego że zaczełem swoja "przygode" ze star wars od starej trylogii :D Kiedy ogladałem Ep IV to jeszcze niebyło słychac o Epizodzie I .Osoby które pierwszą część GW jaka ogladały był Ep I , Ep II albo Ep III to za starą trylogia raczej nie przapadają za to nową trylogie to faworyzować masakrycznie chca :( Właśnie ci że ja ich tak nazwe Fani Nowej Trylogii mnie zdeczka wpieniaja :