PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 262 tys. ocen
7,6 10 1 262269
6,4 54 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Ciekawostki

ocenił(a) film na 10

Doczytałem się w ciekawostkach o śmierci Shaak Ti, zginę ła raz ponieważ to nie prawda że Anakin ją zabił w akademii. A zresztą każdy fan wie że Shaak Ti tak łatwo by się niedała Anakinowi, a w Akademii to był ktoś inny na tym hologramie.

ocenił(a) film na 9
Mateo_SF

Hmm, może mi ktoś powiedzieć, kto to jest Shaak Ti???

Mateo_SF

Prawda jest taka, że powstały dwie sceny ze śmiercią Shaak Ti - w jednej zabija ją Anakin, a w drugiej generał Grievous. Żadnej w filmie nie wykorzystano, ale w dodatkach można zobaczyć chociaż tą z Grievousem.
Czytałam też scenariusz i tam była scena, w której Anakin zabija Shaak Ti, wbiając jej miecz świetlny w plecy. Widocznie sporo zmieniono już w trakcie kręcenia filmu.

ocenił(a) film na 9
Veda12

Scena, o której mówisz jest pokazana przez chwilę w grze "LEGO Star Wars". Wtedy, gdy Obi-Wan i Yoda oglądają hologram ze światyni Jedi, ukazuje się Shaak Ti i Anakin, który nagle wbija jej miecz w sam środek pleców.

Palpatine

Nie grałam w to, ale wiem, że do filmu też taką scenę nakręcono. Zresztą jest w scenariuszu, w książce, o ile pamiętam, też. W scenariuszu jest nawet rozmowa Yody z Qui-Gonem, szkoda, że w filmie się nie pojawiła.

ocenił(a) film na 9
Veda12

kto to jest Shaka Ti ?
pierwsze słysze ...

ocenił(a) film na 9
NaShI

Shaak Ti to taka śmiesznie wymalowana Jedi :p.. POlecam serial animowany Star Wars : Clone Wars, tam jest jej aż za dużo....

ocenił(a) film na 9
Chmielu_4

ah tak teraz rozumie :)
thanks you ...
w filmie tego nie było, a ja cały czas myślałam że chodzi wałśnie o niego :)

NaShI

shaak ti to ona-mistrzyni Jedi!! nie on!!..fani za 5 zł:P

Mateo_SF

Czyta sie wiesci oficjalne. Zreszta jak bys czytal ksiazki i przegladal strone to bys wiedzial ze zginela ona z rak juz Darth'a Vader'a w swiatyni Jedi