Najbardziej pojebane filmy jakie w życiu oglądałem to jest ta cała wasza saga sw. Poświęciłem się i obejrzałem wszystkie części żeby nikt mi nie zarzucił że wypowiadam się o czymś o czym nie mam pojęcia i... uważam że tematyka filmów jest z h**a wzięta. każdy od początku do końca mnie nudził sam się sobie dziwie jak dotrwałem do końca. Pierwsza częśc nawet nawet ale reszta to nieporozumienie.
Przecież całe konto tego delikwenta to prowokacja... Poza tym nie wierzę, że myślałeś, że te filmy są takie głupie i sięgałeś po wszystkie kolejne części.
Nie dyskutuje nawet o tym co napisałeś, bo nie chce mi się cię zjeżdżać, ale miałbym co najmniej sto argumentów na to, że nie masz racji.
Też nie wierzę że 12h poświeciłeś skoro tak nie podobały Ci się te filmy.
To są arcydzieła całego kina, SW jako całość.
Jak nie lubisz SF to inna sprawa, ale nawet sam w sobie film jest genialny, no i nie jest jakiś taki tandetny, wszystko się 3ma kupy i ładnie prezentuje.
Arcydzieła? Jako całość? Wolne żarty.
Technicznie - nie przeczę, są zrealizowane wybornie. I tyle w tym temacie.
Arcydziełem w SF to jest "Odyseja kosmiczna 2001" i "Obcy, ósmy pasażer Nostromo" i może jeszcze ze dwa tytuły, to wszystko. Pozostałe są co najwyżej bardzo, bardzo dobre.
powiem, że wymienić "Obcy, ósmy pasażer Nostromo", a zapomnieć o "Łowcy androidów" to jest skandal, a tak poza tym, to o ile nowa trylogia jest słabsza, a "powrót jedi" troszkę zbyt... przewidywalny, to z całą pewnością "Nowa Nadzieja" jest arcydziełem kina sf, i jeżeli masz inne zdanie, to uzasadnij je, bo jestem tego cholernie ciekawy...
wiecie, że przez takich ludzi jak założyciel tematu, który obejrzał taką ilość filmów:
http://www.filmweb.pl/user/ja007/films
dobre filmy tracą na wartości w tym stukniętym rankingu. Jeśli są tu jacyś administratorzy, to bardzo proszę, by usuwać kąta, które mają tak mało filmów jak ten gość i wszystkie źle oceniane. Bo to jawna prowokacja.
@ ja007
jesteś niewyrośniętym gówniarzem, który nie ma pojęcia o czym pisze. Trolluj dalej neo-kidzie, a serię SW zostaw dla mądrzejszych. Dla Ciebie proponuję Bena 10-kę...
do Mars 8
Stara Trylogia Gwiezdnych Wojen to arcydzieło i nie wciskaj nam, że tak nie jest. Miejsca tych trzech filmów na 'IMDb top 250' mówią same za siebie. A jeśli chodzi o "twoje arcydzieła" to z 'Odyseją' mogę się zgodzić, ale z 'Obcym' to trochę przesadziłeś.
ja007 żal mi ciebie, trzeba miec naprawdę zrytą psychę żeby ocenic wszystkie części Star Wars na 1/10. Szkoda że przez takich jak ty średnia filmów spada, a ja uważam że 3,4,5 i 6 częśc zasługują na Top50 . Ale nawet jakbyś założył 1000 multikont i dał SW 1 to i tak nie zmienisz tego że to są świetne filmy.
Widać że jesteś smarkaczem którego rajcuje tylko red tube. Nie zrozumiałeś tej sagi. To jest wg mnie arcydzieło. Masz tam świetną akcję, zakazaną miłość, dramat i dużo by jeszcze wymieniać. Sama historia chłopca , który pogrąża się w ciemności by na końcu zrozumieć czym na prawde jest miłość jest wspaniała. Żal mi Ciebie.
a ja nie zgadzam się z żadnym z was, ponieważ obydwoje przesadzacie, z tym, że każde z was w inną stronę.
O ile saga jest genialna, o tyle(bynajmniej w OT) bardziej niż akcja, liczy się moim zdaniem przesłanie, co innego, jeśli chodzi o NT, którą należy traktować jako osobny organizm, tak à propos twoich argumentów, tyczących się głównie NT.
OT mają jedną, za to ogromną przewagę nad NT-nie powtarzalny klimat, no i o ile zakładam, że każdy ma prawo do własnego zdania, o tyle prawo do zabrania głosu, obejmuje także prawo do tego, by siedzieć cicho, jeżeli ma się wypowiadać na tematy, o których się nie ma pojęcia