wpisujcie od najlepszej do najgorszej możecie też pisać + i - danej części. moja kolejność jest taka
1.Powrót Jedi-zdecydowanie najlepsza.najwięcej akcji,wkońcu pojawia się imperator.fajna akcja na endorze
2.Nowa Nadzieja-specyficzny klimat,dużo humoru,po prostu super jak dla mnie zniszczenie gwiazdy śmierci
3.imperium kontratakuje-najlepsza scena walki z całej starej trylogii(mówie o walce na hoth),pozatym wiele fajnych monologów vadera,chociaż fragmentami ta część nudzi.
niestety nie będe oceniał części od 1 do 3 ponieważ musze przyznać że są dla mnie beznadziejne,nawalili tylko efektów specjalnych i nic pozatym 0 fabuły.ale to moje zdanie.wy sami oceńcie
w nowych epizodach tez tkwi jakaś tam magia, lecz trzeba ją samodzielnie wydobyć spod tej całej nawały efektów specjalnych ( które zresztą są świetne, napewno 1000 razy lepsze niż przedstawione we Władcy Obrączek). Dla mnie w 1 epizodzie magiczna jest ta beztroskość, infantylność nawet... trudno sie dziwić, galaktyką jeszce nie targa galaktyczna wojna więc wszystko jest piękne i błyszczące :)Jednak Muzyka i Dartha Maul to najwieksze plusy tej części.W 2 epizodzie spodobała mi sie bitwa na Geonosis oraz rajd Anakina za tuskenami którzy uwięzili jego matkę.3 epizod uważam za najwiekszy mayhem efektów specjalnych w całej sadze.. Scena gdzie są tępieni Jedi przy akompaniamencie wspaniałego utworu jest świetna, wkroczenie Anakina z całą gwardią klonów do świątyni jedi czy też walka Yody z Sidiusem też zapadają w pamięć. Ale własnie w nowej trylogii brakuje tego specyficznego humoru ze starej trylogii, że nie wszystko jest tak naprawdę serio, tego dystansu i poczucia luzu (Han Solo się kłania ;P) noi oczywiście postacie są słabo zarysowane, brak im wdzięku i charakteru.. pozdro
Aaaa, nareszcie znalazłem wariata, który twierdzi, że w nowej trylogii efekty są lepsze niz we "Władcy Pierścieni". Dobrze radzę - kup sobie okulary ;). Ponieważ 90% lokacji przedstawiono za pomocą efektów, środki na nie się rozwodniły i w efekcie są znacznie gorsze niż te z "Władcy".
Jeśli o moją kolejność filmów chodzi wystarczy spojrzeć na wystawione oceny. Dziękuję za uwagę ;).
1. Powrót Jedi
2. Zemsta Sithów
3. Imperium Kontratakuje
4. Mroczne Widmo
5. Atak Klonów
6. Nowa nadzieja
1. Imperium kontratakuje - najbardziej mroczne
2. Mroczne widmo - pierwsza czesc serii, wszystko sie zaczyna
3. Nowa nadzieja - poczatek nowej serii, nowi bohaterowie
4. Atak klonów - pierwsze odchyły anakina no i fajna fabula
5. Zemsta Shitow - rowniez mroczna
6. Powrót Jedi - zbyt cukierkowa, gdy Han jest u Jabby niemal nie da sie tego ogladac, a miśki sa po prostu komiczne. Choc fajna koncowka z Vaderem!
Ogladajac Star Wars za malolata bylem zachwycony. Akcja, bohaterowie, statki kosmiczne, planety i moc. Wrcajac do serii za doroslego wszystko wydalo mi sie zbyt cukierkowe, naiwne i lekko smiesznawe, a teraz po zebranym doswiadczeniu nie obejrzalem serii hronologicznie, tylko od I do VI i wszystko mi sie pieknie ulozylo w jedna calosc, skupilem sie zdecydowanie na mocy i odkrylem magie tej serii na nowo.
May the force be with you :-)
1. Imperium Kontratakuje, Nowa Nadzieja - nie łatwo wybrać, IV jako pierwsza oddaje nam niesamowity klimat trylogii a V jest genialnie mroczna :)
3. Powrót Jedi - Lucas nie mógł sagi lepiej zakończyć
4. Zemsta Sithów - przejście Anakina na ciemną stronę trochę "za płytkie" jak dla mnie, generalnie film rewelacyjny ale spodziewałem się czegoś więcej.
5. Atak Klonów - najlepsza scena to walka Yody z Hrabią.
6. Mroczne Widmo - Liam Neeson i Darth Maul ratują ten film.
1. Imperium kontratakuje- Fantastyczny, mroczny klimat.
2. Zemsta sithów- Również fantastyczny klimat i świetne efekty specjalne.
3. Nowa nadzieja- Fajny klimat, dużo humoru, dobrze zrobiona walka o gwiazdę śmierci.
4. Mroczne widmo- Dobra muzyka, świetna walka z Maulem.
5. Powrót jedi- Zbyt dziecinna ale fajna, Świetna scena z Vaderem i Imperatorem.
6. Atak klonów- Nie wiem dlaczego ale tą część uważam za najsłabszą.
ja uważam, że całość dopiero obejrzana ciągiem daje wrażenie... pojedynczo to trudno wybrać która część jest najlepsza
1.Imperium kontratakuje-10/10
2.Powrót Jedi-10/10
3.Nowa Nadzieja-10/10
4.Zemsta sithów-9/10
5.Atak klonów-8/10
6.Mroczne widmo-7/10
1.Powrót Jedi - Arcydzieło, bez dwóch zdań - brak znaczących wad.
2.Imperium Kontratakuje - za genialny klimat i tą bitwę na śnieżnej planecie
3.Nowa Nadzieja - pierwsza jaką widziałem - zrobiła na mnie piorunujące wrażenie
4.Mroczne Widmo - fajnie pokazali całą jakby strukturę planety z, której pochodził Anakin + Dart Maul - suuuper ;)
5.Zemsta Sithów - przemiana w Vadera, Palpatine - generalnie całkiem nieźle
6.Ciężko jest wybrać najgorszego z najlepszych, ale ta część najmniej mi do gustu przypadła. Chociaż oczywiście film bardzo dobry.