PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547}

Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi
1983
8,1 304 tys. ocen
8,1 10 1 303744
8,0 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część VI - Powrót Jedi

piszcie którego z jedi i sithów najbardziej lubicie ja z jedi najbardziej lubie luke'a skywalkera a z sithów dartha maula

michal98_filmweb

Widze, ze malo znasz Sithow i Jedi... Tylko tych z filmow?? W ksiazkach jest ich setki. Skywalker i Maul to oklepane osoby, ktore zapewne znasz tylko z filmow...Proponuje wziac sie za ksiazki.

ocenił(a) film na 10
obreb_2

Jeżeli sie opierać na filmach to mały wybór zwłaszcza sithów ;p. A jeśli chodzi o uniwersum to Jedi ; Obi Wan , Plo Kloon, Kayle Katarn, Jolle Bindo , Revan ( dobry ) i pewnie by się jeszcze z paru znalazło . Natomiast sithowie ; Darth Malak, Darth Sion, Darth Nihilus, Ogólnie mojich ulubionych sithów znajdziecie na mojim blogu ;). Więc zapraszam

ocenił(a) film na 10
Darthchop

Z Sithów to bezapelacyjnie Darth Vader, a z Jedi to Yoda, Plo Koon, Kit Fisto i Shaak Ti

ocenił(a) film na 10
rusekolsztyn

Jedi : Luke Skywalker, Yoda, Obi-Wan i oczywiście Anakin Skywalker. Sithowie: szczerze nie przepadam za Sithami ale Darth Vader jest the best.

ocenił(a) film na 10
aniusiunia_gw

Jedi: Anakin Skywalker i Obi-Wan Kenobi. Sithowie: Hm... Nie przepadam za nimi ale lubię Dartha Maula i jego podwójny miecz świetlny;p.

ocenił(a) film na 10
michal98_filmweb

Przeczytałam tylko kilka książek z serii Gwiezde Wojny , obejrzałam filmy i na ten czas z Sithów najbardziej lubię : Dartha Bane'a i Dartha Vadera, z Jedi : Obi - Wana - Kenobiego, Luka Skywalkera, Qui- Gon - Jinna. Nie potrafię wybrać po 1 osobie ; D Ale być może po przeczytaniu kilkunastu ksiażek się to zmieni :)

ocenił(a) film na 10
michal98_filmweb

Z Jedi wybrać Masta-Yodę muszę, a Dart Nihilus lub Darth Vader z pośród Sithów być wybrany musi ;))
Pozdro dla fanów sagi!!!!

ocenił(a) film na 10
Artfulnick

Sithowie i tylko Darth Sidious genialny umysl i strateg nie został zauważony jako Sith geniusz nie to jak wykończyć wszystkich Jedi i zrzucić winę ze planowali zamach po prostu geniusz w ogóle to moim zdaniem to on jest najczarniejszym charakterem w Gwiezdnych Wojnach anie żaden Darth Vader. Vader był tylko narzędziem we jego rekach tak uważam a wy jak zgadzacie się ze mną???

ocenił(a) film na 9
slayer6

ja się z tobą zgadzam ponieważ w "powrocie jedi" chciał pozbyć się Vadera (jako swego ucznia) a pozyskać Luke'a Skywalkera

ocenił(a) film na 10
michal98_filmweb

No dokladnie sam tekst zastap ojca przy moim boku takze jaki dla mnie to Imprerator jest najczarnejszym charakterem calej sagi