Jak myślicie, usłyszymy? Dla mnie jedna z największych zalet prequeli. Miło byłoby usłyszeć 18 grudnia.
Raczej nie, ale za muzykę odpowiada John Williams więc czekam na utwory jeszcze lepsze niż "Duel of the fates".
W Starej mamy Imperial March, utwory z końca V i VI części, nutka po aktywacji miecza na barce Jabby
W Nowej Duel of the Fates, Across the Stars, Order 66, marsz Anakina na Świątynię, Battle of the Heroes (mój faworyt), końcówka III części, gdy roboty "operują" Anakina
To tak na szybko :)
A Twin Sunset, temat Lei, temat przewodni kantyny w Mos Eisley, temat przewodni pierwszej Gwiazdy Śmierci, itd. - John Williams nie komponuje ścieżek dźwiękowych, które nie są przynajmniej dobre. Moim zdaniem muzyka z tych dwóch trylogii jest na naprawdę równym poziomie. :)
Twin Sunset to jest to samo co na zakończenie VI części - zapomniałem wcześniej tytułu. Kantyna także świetna, ale co do Death Star nie bardzo rozumiem, o który utwór ci chodzi.
https://en.wikipedia.org/wiki/Music_of_Star_Wars#Composed_for_the_original_trilo gy
W tamtym poście wymieniłem najlepsze nuty Starej i Nowej trylogii, gdzie uznałem, że Nowa jednak wygrywa.