PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 259 tys. ocen
7,2 10 1 259064
7,3 82 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Czy ktoś może wie, z jakiego powodu tym razem nie ma równie charakterystycznego wstępu wskazanego w temacie?

Prosiłbym o szerszą odpowiedź niż "Disney przejął", bo jak nie bardzo wiem jaka jest zależność między 20th Century Fox a LucaFilm ?

No i tu pojawia się drugie pytanie - czemu z kolei nie ma też równie charakterystycznego disneyowskiego wstępu, który przecież pojawiał się już również w jak najbardziej "nierysunkowych" produkcjach.

ocenił(a) film na 7
Metal91

Zrezygnowali z Disneyowskiego wstępu bo tek uznali że będzie fajnie, że będzie bardziej pasowało jest tylko logo Lucasfilm a fox nie ma żadnych praw do filmu i penie nigdy już miał nie będzie bo Lucas sprzedał wszystko do Disneya

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

Mam nadzieje że lucas wiedział co robi sprzedając , wszystko disneyowi .

ocenił(a) film na 6

Liczył pieniądze, które dostał. Teraz pewnie też liczy, ale te, które mógł jeszcze wyciągnąć z tej marki.

użytkownik usunięty
G00N3R

Możesz mieć racje

WTTW_FILM

Prosiłem, żeby nie pisać że "sprzedał Disneyowi", tylko żeby rozwinąć temat. LucasFilm zostało sprzedane Disneyowi, tak? Więc co ma do tego trzeci podmiot, 20th Century Fox?

ocenił(a) film na 7
Metal91

Pytałeś o foxa to Ci napisałem, a co tu rozwijać, Lucas leci na kasę jak mało kto, sprzedał Disnyowi prawa za grube pieniążki i tyle.

WTTW_FILM

Nie napisałeś. Co ma do tego Fox? Tego nie łapię.

ocenił(a) film na 7
Metal91

No Fox nie ma żadnych praw do marki i dlatego nie ma ich openingu. Tyle? Zadałeś pytanie:
-"Czy ktoś może wie, z jakiego powodu tym razem nie ma równie charakterystycznego wstępu wskazanego w temacie?"

A temat to: "20th Century Fox".

Dałęm odpowiedź.

WTTW_FILM

A wcześniej miał? Nie rozumiem. Myślałem, że LucasFilm Ltd miało.

Metal91

Widocznie taką LucasFilm miał umowę z 20th Century Fox, bo to oni wyłożyli kasę na produkcję pierwszych części SW.

bartoszcyc8

Dziękuję takiej konkretnej odpowiedzi oczekiwałem, zwłaszcza końcówka :)

Doczytałem, że 20th Century zajmował się "dystrybucją", tak już dokładnym będąc.

ocenił(a) film na 5
Metal91

Nie masz większych zagwostek w życiu?.Masz nową odsłone Gwiezdnych Wojen, gdyby nie było mieczy świetlnych w TFA wogóle tylko walki odbywały by się świetlnymi batami to mógłbyś temat na filmwebie poruszać.

darecki77

A teraz to o co ci chodzi? Twój komentarz jest po prostu od czapy.

ocenił(a) film na 5
Metal91

Grafiki 20th Century Fox nie było, burger w macu był nie smaczny,podziele się tym ze światem.Pytasz o to na filmwebie? Dostaniesz 157 odpowiedzi prosto z głów gimbazy.Napisz do Disneya ,,why''

darecki77

Może po prostu ktoś wie więcej niż ja. Oczekiwałem odpowiedzi w stylu - właścicielem LucasFilm był 20th Century Fox (a był?), a teraz jest Disney który (z powodów dość wiarygodnie przez kogoś wyżej wskazanych) zrezygnował z charakterystycznego zamku przed tym filmem ;)

ocenił(a) film na 5
Metal91

oka,dziwaczne Twoje pytanie.Widziałeś film a tylko to Cię poruszyło?.Podzielil byś się opinią odczuciami na temat filmu.

darecki77

To Twój wpis jest dziwaczny, a nie moje pytanie. Skąd irracjonalny wniosek, że "tylko to mnie poruszyło"? Zaskoczę cię - na całe forum składa się DUŻO WĄTKÓW. Gdybym (za twoją radą) zaczął w tym temacie pisać o wrażeniach z filmu, byłby to off-topic. Proste, prawda?

ocenił(a) film na 5
Metal91

Jak dla mnie 20th Century Fox wypadło z gry i tyle, a Disney postanowił nie wstawiać zameczka i już.Nad czym tu się głowić i po co.

darecki77

Zwykła ciekawość. Nie szukaj dziury w całym, tak jakbyś LUBIŁ kłótnie...

ocenił(a) film na 5
Metal91

Ciekawość-raczej małostkowość, kłótnie mi dalekie.Chyba się nie denerwujesz.Po prostu dziwią mnie takie pytania, wiem charakterystyczne logo 20 th ....Ta muzyczka z werblem -potem bum John Williams i orkiestra i odpływający żółty tekst w kosmos, coś Ci zakłóciło odbiór.Masz puścisz sobie przed odpaleniem dvd z TFA.
https://www.youtube.com/watch?v=LTgRm6Qgscc

darecki77

Dzięki ;)