Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

2D vs 3D

ocenił(a) film na 6

Chciałbym się zapytać zapewne nielicznej części osób które były na pokazie 3D. Czy warto? Czy doznamy tam jakiś "pozytywnych" efektów czy równie dobrze zakładamy okulary tylko po to by napisy widzieć z efektem głębi.

ocenił(a) film na 9
InFeS

Nie warto

ocenił(a) film na 4
InFeS

Nie warto, słabo przekonwertowana wersja 2D na 3D.

ocenił(a) film na 4
InFeS

Zdecydowanie nie warto. Żadnego fajnego 3D, tylko okulary przeszkadzały. Jeśli pójdę 2 raz to na 2D.

ocenił(a) film na 1
InFeS

nie warto bo fabuła jest słaba a nawet jej nie ma. film jest smutny i nie trzyma w napięciu jak pozostałe 6 części. dla mnie 7 części nie ma i czekam po prostu kiedy Lucas nakręci 7 częśc...

ocenił(a) film na 8
InFeS

bardzo mała ilość efektów robiących wrażenie w 3D, może dwa na cały film?

ocenił(a) film na 4
InFeS

Absolutnie nie warto - idę jeszcze raz obejrzeć na spokojnie w 2D

ocenił(a) film na 6
InFeS

Tak naprawdę już mi odpowiedzieliście. Liczyłem że film z takim budżetami, w takich klimatach aż prosi się by dołożono wszelkich starań w tej technologii. Liczyłem że miecz świetlny będzie przed twarzą Nam latać. Pojedynki w przestrzeni kosmicznej będą zniewalać..przeliczyłem się. A więc 2D.
Dzięki wszystkim :)

ocenił(a) film na 7
InFeS

Nie warto, żałuję, że nie poszłam na 2d, tylko ból głowy i 0 efektów

InFeS

Też mi się wydaję, że nie warto. Za dużo to tam pola do popisu z 3D nie było. ;)

ocenił(a) film na 7
InFeS

Powiem ci tak. 3D jest dobrze zrobione bo siedziałem w 3 rzędzie, blisko ekranu i jakimś cudem nie rozbolały mnie oczy, ani głowa. Nie jest to film pokroju Pirania 3D, gdzie efekty są robione bezpośrednio pod 3D, żeby podniecić dzieci, że przed oczami im przeleciała nie wiem, mucha np. Samo 3D wygląda bardzo dobrze, ale darowali sobie taniego efekciarstwa. No i generalnie przez 3/4 filmu postacie prowadzą dialogi, więc nie ma potrzeby by faszerować film takimi zagrywkami :P W każdym razie walki myśliwców wyglądają epicko.