Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261454
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Jednak zniszczenie działa planetarnego za szybko! Powinno się to odbić w kolejnej części. W tej finalną walką powinna być obrona ostatniego przyczółku rebelii przed siłam konwencjonalnymi NP. Tłumaczone nieużyciem wspomnianego działa przez ładowanie trwające lata, a nie 15 min. lub niechęcią zniszczenia droida z mapą. Druga kwestia na minus to lamusowate klony w końcówce. Na początku fajnie ich ukazali. Trzecia to walka tej młodej z Sithem ztylizowanym na krzyżaka... Nagle wielki z niej jedi... Potrafi to czego inni uczyli sie latami w jakiejs akademii. W tamtej scenie powinien sie wlasnie pojawic Luke i powstrzymac sitha, pomoc w ewakuacji po nieudanym ataku na dzialo planetarne. Potem powinna byc koncowa obrona siedziby rebelii... ehh... Pytanie na koniec: jest jakas scena po napisach koncowych?

ocenił(a) film na 9
hitman4334

Co do sceny - wątpię. Co do Rey jest kilka wytłumaczeń. Po pierwsze Kylo był ranny i to mocno wyrównało szanse. Po drugie na początku widzimy że daj popalić złodziejom droida. Po trzecie w starym kanonie była technika nazywana medytacją bitewną. Polegała ona na łączeniu się umysłu mistrza z innym Jedi przez co zyskiwał jego umiejętności. Być może Luke poczuł śmierć Hana i zainteresował się galaktyką. Wyczuł dwa silne umysły i postanowił wesprzeć tą z Jasnej Strony Mocy. Wiem naciągane ale może być prawdą.

ocenił(a) film na 8
wifi_wifi

Może. Jednak ta jej moc też tak z d*** przychodzi. W ogóle kobieta jedi to słaba opcja, no ale poprawność nakazuje... Czarny klon też jest jej efektem, choć dobrze zagrał. Największym minusem jest jednak przyspieszanie filmu w końcówce! Ten atak na główną broń to nieporozumienie! To powinna być jakaś pomniejsza bitwa, na tej zielonej planecie rebelii, daliby tam AT-ST, AT-AT i byłoby fajnie. Nie pojmuję tego... Mogli to ten atak poprzedzić informacją, że przygotowania trwały od lat. Ewentualnie finalna bitwa powinna zakończyć się porażką rebellii lub/i częściowym uszkodzeniem tej super broni... To było zbyt łatwe... Może tak przeżywam, bo zawsze wolałem ciemną stronę.