Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Yyy wie ktoś o co będzie się mniej więcej rozchodzić w tej części???

ocenił(a) film na 10
ZeneQr

Narazie nie ma oficjalnych info, znaczy jest jedna oficjalna info, czyli to, że akcja dzieje się 30 lat po "Powrocie Jedi".
Jest mnóstwo plotek, które się przewijają od miesięcy, np. to, że Luke Skywalker zniknął i będą go szukać, plotki o Stormtroperze, w którym budzi się moc i nawraca się i takie tam, ale nie jest to oficjalnie potwierdzone wiec narazie to ploty ;d

Gracu999

Aha :) Pisze bo teraz newsa czytałem że jedna z aktorek Gry o Tron ma być oficerem imperialnej floty...a przecież imperium zostało zniszczone poprzez pokonanie ich w powrocie Jedi. :) Czy moja wiedza na temat Star Wars jest już tak zardzewiała że lepiej się nie wypowiadać :D

ocenił(a) film na 10
ZeneQr

no są to plotki ich jest dużo napisałem Ci chyba te takie główne xD

Kto powiedział, że Imperium zostało pokonane, przez zabicie Imperatora i zniszczenie Gwiazdy Śmierci? :D
Nie sądze :P
Po za tym dowiemy się jak pojawi się oficjalne info lub gdy zobaczymy film, po za tym w Teaserze widać szturmowców, Tie Figthery atakujące Sokoła Millenium, z plotek i z tego materiału można wywnioskować, że imperium ma sie dobrze :D

użytkownik usunięty
Gracu999

skoro pierwsza trylogia czerpała z IIWŚ a trylogia prequeli trochę czerpała z I to ta może czerpać z Zimnej wojny :)
No i sam Reagan nazwał ZSRR Imperium zła :)

ocenił(a) film na 10

W sumie? :D xD W plotach nawet pojawiały się określenia, że galaktyka jest teraz ponura, i panuje tak jakby Zimna wojna, więc czemu nie :D

Pozdrawiam :)

Niech mi to wytłumaczą typki z Disneya oficjalnymi informacjami, bo teraz widzę to słaboooo. Oj żeby rzucili mi coś oficjalnego, co rozwieje moje obawy :)

ocenił(a) film na 10
Gracu999

Imperium zostalo pokonane tak pokazują nam to ostatnie sceny powrotu jedi. Radość na wielu planetach, wiwaty i bale. Poza tym większość stormtrooperów odzyskało świadomość po śmierci imperatora. Tak mówi nam film i z tym bym nie dyskutował. Aczkolwiek nie można wykluczyć że ktoś to dalej będzie próbował odbudować.

ocenił(a) film na 10
nillvo

Ale plotki/teaser pokazują nam, że Imperium ma się dobrze i nie zamierza się poddawać :D
Po za tym przecież mogli sobie świętować a gubernatorzy/oficerzy czy kto tam wysoki rangą musieli mieć czas by uporządkować papierkową robotę wraz ze śmiercią Imperatora xD