Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Bezczelność!

ocenił(a) film na 7

Tykać ów Mocą uświęconą sagę, za grosz przyzwoitości i dobrego smaku! Muszę zobaczyć jak Disney to z pompą spartoli.

kadlubia

Nikt inny jak Lucas nie zawinił, nie szanuje swojej roboty... Nie do pomyślenia, co ludzie zrobią za pieniądze...

ocenił(a) film na 6
kadlubia

Lucas spieprzył Nową Trylogie dokumentnie, najsłabszą część Starej Trylogii reżyserował on. Najlepsze części (Imperium i Powrót) były dziełem innego reżysera. O tym, że Lucas nie jest w stanie napisać dobrego dialogu wiedzą wszyscy. Disney odkąd wykupił Marvela robi świetne ekranizacje ich komiksów, a Avengers było już niemal doskonałym filmem rozrywkowym. Więc skończcie już pierdzielić, jak to źle i strasznie, bo właśnie stało się najlepsze, co mogło spotkać to Uniwersum. Amen.

ocenił(a) film na 5
Mr__Pink

Forma Lucasa rosła. Nowa nadzieja jest kiepska, Atak klonów lepszy a Zemsta Sithów nawet bardzo dobra - moim zdaniem najlepsza z całej sagi.

ocenił(a) film na 6
rock79

Teoretycznie - masz rację. Ale dialogi wciąż były bezdenne, dobór aktorów momentami - okrutny (Christensen jest no przepraszam, ale chyba najsłabszym aktorem w historii sagi). To co Lucas zaczął kombinować ze starszymi częściami sagi też nie napawało optymizmem, ciągłe durne zmiany, podstawianie aktorów z Nowej Trylogii. Może to faktycznie już czas, żeby był tylko konsultantem, a wziął się za to ktoś kto potrafi pisać dialogi, zna się na castingu i będzie w stanie wprowadzić serię we współczesne czasy :)

ocenił(a) film na 5
Mr__Pink

Z jednym się nie zgodzę. W Zemście Sithów Christensen zagrał już bardzo przyzwoicie i absolutnie nie należała mu się złota malina. Co do reszty zgoda. Mam też nadzieję, że kolejne części SW będą bardziej mroczne. Życzyłbym sobie, żeby akcja toczyła się we wcześniejszych czasach ale raczej stara gwardia wróci na scenę. Wszystko w rękach wytwórni.

ocenił(a) film na 6
rock79

Faktycznie, w Zemście zagrał hm, lepiej niż poprawnie. A złotych malin to ja nie uznaje już od lat, bo zazwyczaj dostają je aktorzy, którzy wcale nie zagrali źle, tak jakby po prostu chodziło o to, żeby "nagrodę" dostał ktoś grający w znanym tytule, albo mający znane nazwisko (Al Pacino w Jack i Jill, naprawdę zagrał tak słabo? Nie sądze).
Ja osobiście życzyłbym sobie OGROMNIE, żeby epizody VII-IX były ekranizacjami Trylogii Thrawna albo Trylogii Akademii Jedi, ale ze względu na umiejscowienie ich w chronologii serii może być problem z aktorami, którzy cóż, są dziś za starzy, żeby odgrywać wydarzenia mające miejsce 9 lub 11 lat po bitwie o Yavin ;/ Oczywiście producenci mogą zaryzykować i po prostu zmienić aktorów, ale nie wyobrażam sobie innego Hana Solo, niż tego w wykonaniu Harrisona Forda. Chociaż pamiętam, że nie wyobrażałem sobie także innego Jokera niż Nicholsona, tak więc kto wie.

ocenił(a) film na 5
Mr__Pink

Zobaczyby co z tego wyjdzie.

ocenił(a) film na 7
Mr__Pink

Mi w roli Anakina marzył się Michael Pitt ;) a co do nowej trylogii to też chciałbym Thrawn'a ale stety-niestety zapowiedzieli całkowicie nową fabułę.

ocenił(a) film na 9
kadlubia

Nie srajcie za dużo ,Disney zrobiło antologię Piratów z Karaibów,Avengers,Tron a to byłe duże dobre produkcje (zwłaszcza Avengers).

ocenił(a) film na 5
kadlubia

jak tam ulka?

ocenił(a) film na 7
protepana

Prawidłowo, "Dziękuję" – pop rockowy utwór polskiej piosenkarki Dody z jej pierwszego albumu studyjnego, Diamond Bitch.

ocenił(a) film na 5
kadlubia

Pričeli smo z reševanjem decembrskega sklopa Slovenskega knjižnično-muzejskega MEGA kviza, ki je posvečen Kristini Gorišek Novaković, prvi slovenski letalki. Vabljeni k reševanju!

ocenił(a) film na 1
protepana

Szczerze mowiac , to watpie ze mozna zrobic cos gorszego od 1,2 czy 3 epizodu gwiezdnych wojen, marudzicie na disneya, a co niby lucas zrobil z nowa trylogia ?