Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261250
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Witajcie adepci mocy! Niniejszym zaczynamy nowy temat, który ma na celu popularyzowanie wiedzy na temat Gwiezdnych Wojen. Jeżeli znasz jakiś smaczek, ciekawostkę lub interesujący fakt - nie wahaj się. To post dla ciebie! Popisz się swoją wiedzą!

Uważam, że od czegoś trzeba zacząć, więc oto pierwszy fakt:
1. Harrison Ford nie wiązał ze swoją postacią zbyt wielkich nadziei więc zaoferował ją jako potencjalną ofiarę Śmiertelną w filmie Imperium Kontratakuje. Twórcy rozważali ten pomysł, jednak po przeczytaniu wielu pozytywnych opiniach o postaci i uwielbieniu fanów przywrócili go do życia w części VI.

wifi_wifi

Pierwszy zrobiłem taki temat

ocenił(a) film na 9
szymtoszym

Kurde no

ocenił(a) film na 9
szymtoszym

ktoś wie jak się usuwa swój temat?

wifi_wifi

po prostu zamknij temat

użytkownik usunięty
szymtoszym

ja bym zamknął twój bo ten ma większe zainteresowanie. A twój temat będzie jak ten się skończy.

no ta

użytkownik usunięty
szymtoszym

bez obrazy oczywiście :)

ok

ocenił(a) film na 7
wifi_wifi

Masz opcje w prawym dolnym rogu "zgłoś nadużycie". Napisz że chcesz usunięcia tematu to może łaskawie Ci go usuną. Samemu nie można nic usuwać.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Poczekamy zobaczymy

użytkownik usunięty
wifi_wifi

a po licho usuwać? Ciekawostek jest tyle że przyda się druga część jak jeden się skończy jest drugi. I proponuję pisać w tym! Ma większe zainteresowanie.

użytkownik usunięty
wifi_wifi

2. (Imperium kontratakuje) Droida IG-88 złożono z różnych rekwizytów filmowych. Dla przykładu za jego głowę posłużył automat do napojów z kantyny z filmu Nowa Nadzieja.
http://s30.postimg.org/er4tn89m9/79670efafc61d0d7a5bc562f39ed0638.jpg
3. (Imperium kontratakuje) W słynnej scenie z Imperium Kontratakuje jednym z czyhających na życie bohaterów asteroidów jest ziemniak.
4. Zbroja Boba Fetta została zaprojektowana przez Joe Johnstona.

wifi_wifi

5.We wsi Grabowiec jest ulica Obi wana Kenobiego

ocenił(a) film na 9
szymtoszym

Ooo mocarne xdd

ocenił(a) film na 9
wifi_wifi

6. Słynnego dialogu:
- Kocham Cię
- Wiem.
nie było w scenariuszu. Harrison Ford wymyślił to w czasie grania sceny, ponieważ odpowiedź "ja ciebie też" uznał za zbyt banalną.

ocenił(a) film na 9
Enterraz

Jedna z najśmieszniejszych scen w tym filmie :)