Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261536
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Czy ktoś wie jaką wydał opinię George Lucas na temat najnowszej części?

Shrike

Jest na filmwebie :)

użytkownik usunięty
Shrike

tak ja wiem, już dali na filmwebie...

ocenił(a) film na 7

On wcześniej dawał opinie przed premierą i był bardzo zachwycony, czytałem w necie.

ocenił(a) film na 8
WTTW_FILM

Są dobre recenzje, jest rekord kasowy, więc nagle zrobiło mu się żal, że nie ma swojego udziału w sukcesie.

użytkownik usunięty
WTTW_FILM

no i właśnie dlatego z niego niezły hipokryta, bo teraz narzeka... dlatego że film odniósł taki sukces. Nie zrozum mnie zle lubię Lucasa szanuję, gdyby nie on dziś by nie było kontynuacji Powrotu Jedi. Ale co nie zmienia faktu że po epizodach I - III nie powinien w ogóle zabierać głosu krytyki. Według mnie

Shrike

http://www.filmweb.pl/news/Za+co+krytykuje+nowe+%22Gwiezdne+wojny%22+George+Luca s-115090

ocenił(a) film na 3
Shrike

Ponoć mu się nie podoba i popieram faceta. A teksty w stylu: "po prequelach nie ma prawa krytykować są na poziomie przedszkolaków". Przebudzenie mocy to prostu połączenie kilku klisz ze starej trylogii w nielogiczny i niespójny sposób, nie tylko ze starymi filmami ale nawet samo wewnętrznie nie trzyma się kupy. Gdyby nie granie na sentymentach ludzie nie dali by się na to nabrać. Jeżeli prequele były dziurawe to nie wiem co powiedzieć o tym gniocie.