Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Robienie VII to żałosny chwyt na kase... Myślę, że Gwiezdne Wojny bez Dartha Vadera, Bena Kenobiego, Luke'a, Hana Solo i Leii w rolach głównych to nie Gwiezdne Wojny. Jest to bardzo odważne, bo łatwo zepsuć kultowy film...

ocenił(a) film na 7
Recenzent1010

A jakoś w częściach I-III był tylko Kenobi i Vader jako Anakin, a później jako Vader. Co do nowej trylogii na pewno jest to chwyt na kasę, ale zauważ, że Uniwersum Star Wars opiera się na wielu komiksach i książkach. W nowej trylogii będą wszyscy nie licząc Vadera i Kenobiego (może pojawią się jako duchy; duch Kenobiego i Anakina).

ocenił(a) film na 10
Recenzent1010

Tu się z tobą nie zgodzę, książek z serii gwiezdnych wojen jest ze 200 bądź więcej i każda jaką czytałem (a czytałem już sporo) miała w sobie coś ciekawego. Tak samo może być z filmami. A poza tym nikt ci nie każe oglądać nowej trylogii.

ocenił(a) film na 6
Recenzent1010

Być może, ale Lucas już dawno temu przyznał, że chciałby nakręcić 9 części. Wielu fanów wciąż na to czeka, a skoro miał taki plan to chyba jakiś zarys fabuły już jest.

Recenzent1010

Przy tworzeniu części 4-6 Lucas mówił, że Sw beda miały docelowo 9 części, a zaczął od 4-6 gdyż były najłatwiejsze technologicznie do nakręcenia. Czyli pewnie jakis zamysł miał on od dawna.

ocenił(a) film na 8
Recenzent1010

Luke, Han i Leia będą ;)