Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

To nie jest żart - to jest rabunek. okradziono mnie z 14 zł (środy w CC) - discount Episode IV. a jak czytam recenzję, w których mowa jest o delikatnej inspiracji to mnie krew zalewa nad finansową zależnością wytwórnia-wytwórnik (czytaj dziennikarza). Mamy fil w którym droida rozbitego na piaszczystej planecie musi dowieźć gdzieś tam bohater początkowo losowy, a jak się okaże wybrany - a na końcu jeden absolutnie niemożliwy do osiągnięcia zbieg okoliczności niszczy niezniszczalną broń bla bla bla....

ocenił(a) film na 7
Kamyczynski

Wy biedni ludzie kradną od was, złe kina kopiuj wklej, podałeś trzy podobne rzeczy ale podobne, tu mamy Rey na Jakku, złomiarkę a nie chłoptasia Luka na Totooine, mamy BB-8 z infem o Luku a nie R2-D2 i C3PO z infem o gwieździe śmiercie, mamy praktycznie jedną rzecz bardzo podobną do Ep 4. Starkiller jest planetą z laserem w środku niszczącym planety a Gwiazda Śmieci jest stacją bojową ale fakt inspiracja mocna. Dalej idąc bez argumentów to możesz się w tyłek klepnąc a ocena 1 jest niczym nie uzasadniona. Ocena wyższa należy się za efekty, aktorstwo, klimat starego SW, no chyba że jesteś gimbem i nie wiesz co to stare SW. Idż pan spać lepiej a nie głupoty piszesz i bawisz się w krytyka. Poza tym znowu nowe konto, ocena jeden i opinia że kopiuj wklej bez argumentów, kimkolwiek jesteś gościu od kont lecz się na tą krew co cię zalewa bo na głowę już za późno :) Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 1
WTTW_FILM

Strasznie Pan nerwowy (albo Pani nerwowa). Ocena o kopiowaniu EpIV nie jest jedynie moja - wystarczy poczytać troszkę innych opinii. A tak już bez względu na wszystko mam prawo mieć swoją. Czuję się przez ten film oszukany - bo Gwiezdne wojny zawsze lubiłem - oczekiwałem kontynuacji przygody a nie jej odgrzewania - nie mam prawa tej oceny ujawnić wg. Pana? A to niby dlaczego? PS> Faktycznie z perspektywy widza w kinie pustynia na Jakku to zupełnie inny piasek niż ten na Tatooine. Tego co do kont to nie zrozumiałem.

użytkownik usunięty
Kamyczynski

twoja ocena to trolling

ocenił(a) film na 1

Bardzo głęboka odpowiedź. Moja ocena to efekt wizyty w kinie. Masz inną, to widać. I super - masz do niej prawo - ale rób to odnośnie filmu a nie mnie.

użytkownik usunięty
Kamyczynski

ale co to zmienia że byłeś w kinie? Jesteś malkomentem bo dajesz niesprawiedliwą ocenę filmowi który na to nie zasłużył. Mało tego argumentów też nie podałeś... Szanować ja mogę jak ktoś daje 5,6 daje argumenty i zawiódł się ale ocenia film logicznie.

ocenił(a) film na 7
Kamyczynski

Szanuję twoją opinię, sorka za nerwy wczoraj byłem trochę zdenerwowany, po prostu twoja opinia jest uzasadnoina słabymi argumentami, łatwymi do obalenia, Pozdrawiam.

użytkownik usunięty
Kamyczynski

trolling 1/10