Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
użytkownik usunięty
Imitation

Ja wole Dartha Vadera

użytkownik usunięty
Imitation

Revan.

Imitation

Oczywiście że Anakina

Imitation

Dartha Vadera wolę :)

Imitation

Ja chyba mimo wszystko wolę Revana :)

Imitation

Vadera. ;)

cloe4

Zagraj sobie w Kotora a zapomnisz o Vaderze xD

DR16

Mniej więcej wiem kto to jest Revan. Chociaż nie grałam w żadne gry, bo nie przepadam za tym rodzajem rozrywki.
Wybacz, nie wiem co sprawiło, że fani go tak polubili.

Vader ze swoim charakterystycznym oddechem to postać kultowa, niemalże ikona, symbol SW. Zresztą gdy spotkasz pierwszego lepszego gościa na ulicy, to bardziej prawdopodobne, że będzie kojarzył Vadera niż Revana. Darth Vader jest też bardziej rozpoznawalny i znany, a jego "I am your father" przeszło już do historii kina.

użytkownik usunięty
cloe4

Co tu do gadania ma rozpoznawalność?

Nic, po prostu opisałam wytłumaczenie dlaczego wolę Vadera... ;)

cloe4

"Wybacz, nie wiem co sprawiło, że fani go tak polubili. "

Żeby to zrozumieć, trzeba zagrać w ww grę ;)

Imitation

Właśnie dlatego nie wiem. ;)
Chociaż z przyjemnością oglądnęłabym spin-off o nim. ;D

Zresztą to, że na razie usunięto cały kanon, nie świadczy o tym, że po nakręceniu filmów, co nieco nie powróci, oczywiście gdy nie będzie kolidować z filmami.

cloe4

Coraz bardziej prawdopodobne jest to, że powróci do kanonu, tak jak Darth Bane :)
https://www.youtube.com/watch?v=StULzrhwBu0

cloe4

Jednak myślę, że film na podstawie jego historii jest mało prawdopodobny, z uwagi na bardzo podobny wygląd Kylo Rena do Revana...

ocenił(a) film na 7
Imitation

Vadera.

Imitation

Revana :)

ocenił(a) film na 8
Imitation

Sory, Panowie za przerywanie tej radosnej twórczości, ale macie świadomość, że zgodnie z niedawnym oświadczeniem całe dotychczasowe Expanded Universe(wszystko oprócz filmów i serialu Wojny Klonów) trafiło na półkę "Legends", a co za tym idzie taka postać jak Revan nigdy nie istniała w świecie SW :(((

użytkownik usunięty
Geisler

Wszyscy to chrzanimy.

Geisler

Akurat to nie ma znaczenia w tej ankiecie :) Zarówno Vader jak i Revan zostali wymyśleni, mają swoją osobowość, historię itp. To, że Disney nie uznaje Revana, nie zmienia faktu, że taka postać została już wymyślona, mimo, że nie należy już do kanonu :) Poza tym porównywane postacie nie muszą być z tego samego uniwersum :)

A tak w ogóle z tego co wiem, tzw. "Legends" nie oznacza, że to nie istniało. Po prostu są to legendy, które mogły zostać zmyślone, ale mogą również opisywać rzeczywiste wydarzenia lub tylko ich część. Nie wydaje mi się, by Disney chciało się od tego zupełnie odciąć, po prostu chcieli mieć wolną rękę w tworzeniu nowych filmów :)

ocenił(a) film na 8
Imitation

"W każdej legendzie jest ziarnko prawdy " bardzo wygodne ;)

Geisler

no dokładnie :)

ocenił(a) film na 7
Geisler

To, że to nie kanon, nie znaczy, że nie istnieje...

Geisler

Expanded Universe obejmuje wszystko poza filmowymi trylogiami, Są to Książki, Komiksy, Gry komputerowe, Seriale animowane etc. co znaczy że Wojny Klonów też są już uznane za niekanoniczne

ocenił(a) film na 8
DR16

"(..)CANON ARE THE SIX ORIGINAL TRILOGY/PREQUEL TRILOGY FILMS AND THE STAR WARS: THE CLONE WARS TELEVISION SERIES AND FILM. Most material published after April 25—such as the Star Wars Rebels TV series and all novels beginning with A New Dawn—is also considered part of the new canon." źródło: http://starwars.wikia.com/wiki/Canon ;)

Geisler

Co się dzieje z tymi komentarzami !!??

użytkownik usunięty
Imitation

Vader

Ja jak sobie przypomnę ten moment to nie mam wątpliwości, że Revan jest najlepszą postacią i ma najciekawszą historię z całego uniwersum Star Wars :D

(Spoiler) https://www.youtube.com/watch?v=xc6eDFobJXg

Za pierwszym razem zrobiło to na mnie większe wrażenie, niż słynne "I am your father" :D

użytkownik usunięty
Imitation

No ciekawą jest ale jednak Vader :) wolę jego

I am your father to jak dla mnie klasyk :)