Z tego co pamiętam Jango Fett był biały... A jak w imperium z jakiegoś powodu doszło do regresji i zamiast korzystając z zaawansowanych biotechnologii (modyfikując klony doskonałego żołnierza), zbiera jakieś murzyńskie dzieci - to dlaczego się dziwią, że tacy później się buntują???
O ile sam jestem przeciwko głupiej poprawności politycznej, to tu uważam nie ma się czego przyczepić. Na świecie są murzyni i chyba nic dziwnego, że grają w filmach. A poza tym John Boyega zagrał całkiem dobrze, więc w czym problem?
Poprawność polityczna. Żyjemy w takich czasach że film bez murzyna jest filmem rasistowskim.
Jeszcze ci piloci myśliwców typu TIE noszą, uwaga, CZARNE kombinezony, ehhh... ta poprawność polityczna... Bleh... a tak na poważnie, tu się sadzisz na murzyna-szturmowca, a w domowym zaciszu, gdy nikt nie patrzy, wyobrażasz sobie siebie w pozycji "oreo", hahahahaha...
Nie wiem komu i co ty tam z oreo, ale pozdrów kolegów. Z resztą jak chcesz to wpadaj na sandłicza. Twoi koledzy mi mówili, że od dawna marzysz o drągalu, ale nie masz odwagi wyjśc z ukrycia.