Podobno Abrams chce wydać edycję rozszerzoną, jeśli ta wersja filmu pokaże wiele tajemnic jakie ta część skrywa to nie mogę się doczekać. :)
Każda rozszerzona jest lepsza. Ta na pewno będzie bo z tego co wiadomo sporo ciekawych rzeczy wycięto.
Jestem jakoś nieprzekonany do wersji kinowej jak bym naprawdę chciał, zbyt wiele rzeczy jest niewyjaśnionych. Mam nadzieję na poprawę w te stronę.
http://www.denofgeek.us/movies/star-wars-the-force-awakens/251868/star-wars-the- force-awakens-jj-abrams-says-no-extended-cut
W dużej mierze zależeć to będzie też od Disneya, mogą się zdecydować i nie, z pewnością nie zobaczymy jej od razu, od pół do roku powinna się pojawić po wydaniu zwykłej wersji. Cóż w każdym razie przynajmniej kultowa trylogia powinna mieć już takie wydanie, co według mnie jest chamstwem, bo starsze Gwiezdne Wojny u mnie są prawie zaraz po Władcy Pierścieni najlepszą trylogią.
Chyba nie będzie, a szkoda. :( No, ale rozszerzonej Zemsty Sithów, czy rozszerzonych Harry'ch Potterów też się nigdy nie doczekałam. :(
Akurat posklejano usunięte sceny do kupy i fanowskie edity hulają już w obiegu internetowym.
Widziałam tylko ucięte sceny na YouTube (jeśli chodzi o Harry'ego Pottera, to nawet były one z dubbingiem), choć z chęcią zobaczyłam bym jako całość z filmem. ;)
Sam wymyślił. Na większości popularnych filmów są takie tematy, plotki wymyślone przez kogoś. Jest to nic więcej jak tylko osobiste życzenie.
Raczej to powinno ciebie dotyczyć nie mnie . Ty łazisz za mną po forum Filmweb , i wygłaszasz swoje mądrości , z niewiadomych źródeł i mnie pouczasz , nie mając podstaw . Np męczyłeś mnie bym ci podał argumenty na które uważam star wars 7 za badziewie . I zachowujesz sie , jak byś był moderatorem i adminem Filmweb jednocześnie . Pózniej dopuściłeś do tego by moderator Oro mnie pouczył .
Z tego co słyszałem nie będzie wersji rozszerzonej, bo nigdy żadna część nie miała.
Z drugiej strony przydałoby się dodatkowe 35 minut, zamiast 2godz 15 minut mielibyśmy 2godz 50minut i
film nie byłby tak pocięty przeskakujący w niektórych momentach z sceny na scenę tylko bardziej spójny.
Zobaczymy. najbardziej podobała się mi wersja reżyserska "Królestwo niebieskie" dodająca 50minut zmieniająca ze
średniego mocno odbiór filmu z przeciętnego w kinowej wersji do dobrego poziomu.
Warto też oglądać w wersjach reżyserskich Władcę pierścieni, które dodają też bardzo dużo odpowiednio 30, 40 i 50 minut.
Leon całkiem niezła. Dodatkowe 26 minut to sporo.
T2 moim zdaniem ma zbędne sceny i nie dziwię się, że nie było tego w kinowej wersji.
Smaczkiem oczywiście jest scena, gdy jest wyłączony, a John z Sarą kłócą się czy warto włączyć z
powrotem sprzymierzeńca.
Troja ma aż 40 minut dłuższą wersje. Choć w filmie niewiele się zmienia polecam.
Gladiator też tylko 16 minut.
Obcy 2 - 16 minut i w zasadzie zawsze oglądam reżyserską.
Obcy 3 - 31 minut i tu w zasadzie tak jak w przypadku "Królestwa niebieskiego" z średniego filmu w wersji kinowej robi się dobry film w wersji reż. Poprawa bardzo wyraźna.
Osobiście Scott nie lubi tego filmu i wstydzi się go, zwłaszcza wersji kinowej.
Cameron znów nie mógł przeboleć, że uśmiercił Scott na początku filmu dwie kultowe postaci z
Obcego 2 - kaprala Hicksa i dziewczynkę Newt.
Reżyser Neill Blomkamp miał to naprawić i zrobić reebot/sequel będący kontuacją Obcego 2,
a anulujący wydarzenia z Obcego 3-4, ale projekt trafił do kosza, bo Scottowi chyba nie spodobał się
ten pomysł i woli samemu kręcić sequele Prometeusza będące prequelami Obcego 1.
Dzięki za info. ;)
Co do Terminatora Dnia Sądu... polecam wersję mocno rozszerzoną, uwierz mi koniec jest inny, niż w wersji reżyserskiej i kinowej. Jej zakończenie deklasuje wszystkie sequele, które powstawały później. Niestety w Polsce tej wersji nigdy nie wydano.
Ja też dość późno widziałem wersje reżyserską T2 w okolicach 2005.
A wcześniej między 1991 rokiem, a 2005 widziałem film w zwykłej wersji ok 5-6 razy.
Nie będzie żadnej wersji rozszerzonej, na BD/DVD będą tylko wycięte sceny, ok 20 minut, reszta około pół godziny przepadnie, może za kilka lat na całej trylogii ktoś to wyciągnie i doda do ekskluzywnego wydania.