Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261578
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Bardzo chcę zobaczyć ten film. I jestem niemal pewien, że będę zadowolony. Martwi mnie jednak reakcja psychofanów. Już widzę te posty "Stara trylogia to było to! To jest teraz chłam i nabijanie portfela na nostalgii fanów". Chociaż teraz to gimbaza dominuje w necie więc pewnie pierwsze dwie trylogie będą równoważne, a nowe części to chłam. Trochę dystansu. Ja się cieszę, że kręcą więcej filmów. Przecież to powstaje za ich pieniądze a nie za moje. Tak więc jeśli ktoś nie chce oglądać to niech nie ogląda.

ocenił(a) film na 7
Przemek_92_

Chyba, że nowa trylogia faktycznie wyjdzie słaba. Zawsze istnieje taka możliwość, niestety :)

ocenił(a) film na 6
The_Who

Wtedy zakopiemy wszystkie kopie na pustyni. Jednak nie ma, co na zapas hejcić. Bądźmy dobrej myśli.

Przemek_92_

Stara Trylogia to było to.
Nowa mocno rozminęła się z moim wyobrażeniem i było w niej wiele niedociągnięć. Były też mocne strony. Ogólnie lepsza taka niż żadna.
Podobne nastawienie mam do nowej. Będzie jaka będzie byle w ogóle była. Nie mogę się już doczekać, a to jeszcze 2 lata :(

A nabijanie kasy? Cóż, nikt filmów charytatywnie nie kręci. Chyba że Anita Gargas.