Jeszcze nie oglądałem, idę za tydzień do kina, ale wszyscy moi znajomi i nie tylk oco oglądali mówią że jest średni, a na filmweb ocena wzrosła :D
Oczywiście, że moje i wielu wielu innych ludzi. No ale oczywiście wy macie swoje i też je szanuję. ALe przemyślcie sobie na spokojnie. To jest ta sama historia co w IV części. Nic nowego. W IV i w VII części akcja zaczyna się od droida który szuka swego pana. Droid znajduje się na pustyni, szukają go szturmowcy, trafia w ręce Ray a w czwórce w Luka. I tu i tu dziewczyna jest zabrana na statek imperium, potem odbita. Republika ukrywa się w jaskiniach, tu i tu musza zniszczyć gwiazdę śmierci. W jednym i drugim filmie by to zrobić najpierw muszą zniszczyć generator tarcz. Mogą to zrobić tylko Xwingi. itp itd... Fajnie było czekać na nową część i ją obejrzeć. Ale tak spaprać fabułę? Przecież w VI części republika wygrała, a tu nagle znowu się chowa po jaskiniach... Mogli zrobić przebudzenie mocy tej złej w sposb inny. Że nie ma niejakiego SNOK'a itp, tylko że ta moc rodzi się powoli. Trochę tajemniczości by się przydało. Np apogeum by zyskałą w VIII części a w IX wielki finał. A tu twórcy nie majac żadnego konkretnego pomysłu na kase odgrzali kotlet. Fajnie że zrobili iż jest syn Hana i Lei itp, ale SERIO?? Nie można było wymyśleć czegoś lepszego? No chyba że z góry założono iż kolejna trylogia to po prostu prequel... 

Szanuję Wasze zdanie, że Wam to odpowiada. KAzdy ma swoj gust i zawsze ktoś będzie za tym a ktoś za innym. Ale szkoda, że nakręclili film po najmniejszej linii oporu. Zero własnej inwencji. 
Pozdrawiam
Jak w film w którym zabijają KULTOWĄ postać jaką jest Han Solo może być dobry ??? Jak dla mnie posunięcie nie do przyjęcia... 
P.S. oczywiście na film się wybiorę z dzieciakiem...też swoje pierwsze Gwiezdne wojny zaliczyłem w wieku 10 (czy może 9) lat w latach 80-tych ubiegłego wieku...
Ja też. Ale ludzie którzy lubią tylko prostą akcje i mało myślenia ocenili na 10 :) Moze Star Wars IV oglądali ostatni raz w 77 roku i już zapomnieli że tam było to samo :)
Nie. Wyrażam swoje zdanie. ocena 9 za powielony schemat 4 części SW? Tak łatwo ludzie rozdają 9 i dyszki bo ktoś skopiował scenariusz 4 cześci i podłożył efekty? Ogólnie film niezły, ale szkoda naprawdę szkoda, że scenarzyści nie wysilili się w ogóle nad fabułą.
to nie jest żadna kopia 4 części SW są podobieństwa ale kopia kalka reboot to nie jest. Jeśli tobie nie podoba się moja ocena to ty masz problem nie ja. A słowa typu "współczuję" to słabe prowokacje. Ja nie rozumiem twojej oceny czy ja napisałem współczuję? Nie
Oczywiście kalka nie jest bo byłby to prequel, spoko każdy ma swój gust, ale mnie po prostu śmieszy jak ktoś daje 10 lub 9 takiemu filmowi. No chyba że oceniasz go w skali roku a nie całego swojego życia. Ale tak jak mowie to moje zdanie i szanuję Twoją opinię, ale nadal nie wiem co cię skłoniło do tak wysokiej oceny. Co do twego TOP 5 moje się trochę różni, aczkolwiek MAD max, Ex Machina były fajne.
mnie śmieszy jak ktoś daje 1,2,3,4 bez argumentów... Nie nie oceniam go w skali roku tylko jako rewelacyjny powrót do Galaktyki, a jestem fanem starej trylogii jak wspomniałem, nową uważam za słabsze. Nie twierdzę że ten film nie ma minusów, ale nie jest najgorszy w porównaniu z prequelami
Mnie też śmeiszy jak ktos daje 1,2 itp. W tym wypadku dałem 6 co na filmweb oznacza niezły :)