Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261436
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Fatalny?

ocenił(a) film na 4

Jeszcze nie oglądałem, idę za tydzień do kina, ale wszyscy moi znajomi i nie tylk oco oglądali mówią że jest średni, a na filmweb ocena wzrosła :D

ocenił(a) film na 10
marcin0218

Wspaniały!

ocenił(a) film na 4
Gorkin

nic tam wspaniałego nie było. Fabuła dno totalne.

ocenił(a) film na 10
marcin0218

To tylko, twoje zdanie.

użytkownik usunięty
marcin0218

twoje zdanie nic więcej

ocenił(a) film na 4

Oczywiście, że moje i wielu wielu innych ludzi. No ale oczywiście wy macie swoje i też je szanuję. ALe przemyślcie sobie na spokojnie. To jest ta sama historia co w IV części. Nic nowego. W IV i w VII części akcja zaczyna się od droida który szuka swego pana. Droid znajduje się na pustyni, szukają go szturmowcy, trafia w ręce Ray a w czwórce w Luka. I tu i tu dziewczyna jest zabrana na statek imperium, potem odbita. Republika ukrywa się w jaskiniach, tu i tu musza zniszczyć gwiazdę śmierci. W jednym i drugim filmie by to zrobić najpierw muszą zniszczyć generator tarcz. Mogą to zrobić tylko Xwingi. itp itd... Fajnie było czekać na nową część i ją obejrzeć. Ale tak spaprać fabułę? Przecież w VI części republika wygrała, a tu nagle znowu się chowa po jaskiniach... Mogli zrobić przebudzenie mocy tej złej w sposb inny. Że nie ma niejakiego SNOK'a itp, tylko że ta moc rodzi się powoli. Trochę tajemniczości by się przydało. Np apogeum by zyskałą w VIII części a w IX wielki finał. A tu twórcy nie majac żadnego konkretnego pomysłu na kase odgrzali kotlet. Fajnie że zrobili iż jest syn Hana i Lei itp, ale SERIO?? Nie można było wymyśleć czegoś lepszego? No chyba że z góry założono iż kolejna trylogia to po prostu prequel...

Szanuję Wasze zdanie, że Wam to odpowiada. KAzdy ma swoj gust i zawsze ktoś będzie za tym a ktoś za innym. Ale szkoda, że nakręclili film po najmniejszej linii oporu. Zero własnej inwencji.
Pozdrawiam

marcin0218

kwestia gustu...:)

ocenił(a) film na 4
wort801

Oczywiście :)

użytkownik usunięty
marcin0218

Przez cały film miałem wrażenie,że już to kiedyś oglądałem

ocenił(a) film na 4

I dobre wrażenie miałeś :) TO klon 4 części :)

ocenił(a) film na 5
marcin0218

Jak w film w którym zabijają KULTOWĄ postać jaką jest Han Solo może być dobry ??? Jak dla mnie posunięcie nie do przyjęcia...
P.S. oczywiście na film się wybiorę z dzieciakiem...też swoje pierwsze Gwiezdne wojny zaliczyłem w wieku 10 (czy może 9) lat w latach 80-tych ubiegłego wieku...

ocenił(a) film na 4
RogerVerbalKint

Obejrzałem. Dno. tzn 6/10.

ocenił(a) film na 6
marcin0218

Zawod 2015!.Wyszedlem z kina zly.

ocenił(a) film na 4
lavrenzo84

Ja też. Ale ludzie którzy lubią tylko prostą akcje i mało myślenia ocenili na 10 :) Moze Star Wars IV oglądali ostatni raz w 77 roku i już zapomnieli że tam było to samo :)

ocenił(a) film na 6
marcin0218

tylko w lepszej formie !.

użytkownik usunięty
marcin0218

dla mnie najlepszy TOP 5 2015 roku tyle w temacie

ocenił(a) film na 4

współczuję

użytkownik usunięty
marcin0218

prowokacja?

ocenił(a) film na 4

Nie. Wyrażam swoje zdanie. ocena 9 za powielony schemat 4 części SW? Tak łatwo ludzie rozdają 9 i dyszki bo ktoś skopiował scenariusz 4 cześci i podłożył efekty? Ogólnie film niezły, ale szkoda naprawdę szkoda, że scenarzyści nie wysilili się w ogóle nad fabułą.

użytkownik usunięty
marcin0218

to nie jest żadna kopia 4 części SW są podobieństwa ale kopia kalka reboot to nie jest. Jeśli tobie nie podoba się moja ocena to ty masz problem nie ja. A słowa typu "współczuję" to słabe prowokacje. Ja nie rozumiem twojej oceny czy ja napisałem współczuję? Nie

ocenił(a) film na 4

Oczywiście kalka nie jest bo byłby to prequel, spoko każdy ma swój gust, ale mnie po prostu śmieszy jak ktoś daje 10 lub 9 takiemu filmowi. No chyba że oceniasz go w skali roku a nie całego swojego życia. Ale tak jak mowie to moje zdanie i szanuję Twoją opinię, ale nadal nie wiem co cię skłoniło do tak wysokiej oceny. Co do twego TOP 5 moje się trochę różni, aczkolwiek MAD max, Ex Machina były fajne.

użytkownik usunięty
marcin0218

mnie śmieszy jak ktoś daje 1,2,3,4 bez argumentów... Nie nie oceniam go w skali roku tylko jako rewelacyjny powrót do Galaktyki, a jestem fanem starej trylogii jak wspomniałem, nową uważam za słabsze. Nie twierdzę że ten film nie ma minusów, ale nie jest najgorszy w porównaniu z prequelami

ocenił(a) film na 4

Mnie też śmeiszy jak ktos daje 1,2 itp. W tym wypadku dałem 6 co na filmweb oznacza niezły :)

ocenił(a) film na 4

A Twoje pozostałe top 5 tego roku?

użytkownik usunięty
marcin0218

jak już pytasz

1 miejsce Gwiezdne Wojny Przebudzenie Mocy 9/10
2 miejsce Mad Max na drodze Gniewu 9/10
3 miejsce Ex Machina 9/10
4 miejsce Igrzyska Śmierci Kosogłos część 2 9/10
5 miejsce Jurassic World 9/10