Z ostatnich scen można wyczytać że flota rebelli liczyła ok. 15 x-wing'ów. Obecnie 7. Co się podziało z resztą floty? Od tak sobie nie wyparowała. Co do armi Snoke'a. W pewnym momencie Kylo mówi do Hux'a czy Snoke'e ma użyć armii klonów zamiast szturmowców. Co o tym sądzicie?
To co Kylo mówił to tylko nawiązanie, flota rebelii, przecież rebelia to teraz była nowa republika a nie ruch oporu... Armia Snokea była na starkillerze i tak jak pozostałe organizacje ją stracił.
Bo Republika podpisała sobie pakt o nieagresji z Najwyższym Porządkiem bo stwierdzili że to nie groźne. Ruch oporu to odłam ludzi którzy się z tym nie zgadzali i twierdzili że z Porządkiem trzeba walczyć i tak robili. Republika ich po cichu wspierała bo nie chciała kolejnej wojny.
Bo się mały Hitler o wszystkim domyślił i dostał wku*rwy i odpalił Gwiazdę Śmierci nr. 3 i po nich.
A Starkiller skończył jak swoi przodkowie. Mam nadzieje że zrobią Starkillera v2 Ale nauczą się na błędach ;3
W sumie, starkiller zmienił się chyba w gwiazdę z tej pochłoniętej energii. Tamte gwiazdy wybuchły :)
Wciągnął praktycznie całą, a nie ma sensu o tym dyskutować, to jest fizyka w Star Wars, ale chyba mi się wydaje że tyle starczyło bo planeta jest mniejsza. Nie wiem to tak jak z wybuchem tamtych gwiazdek i ogień w przestrzeni kosmicznej XD Nie do ogarnięcia :D.
Dzwięki TIE w kosmosie, hamowanie w nadprzestrzeni, niby uberszybka prędkość, ale rzeczywiścue dosyć wolna, szybko obracająca się galaktyka. Takie błędy możnaby długo wymieniać :3