Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261602
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Kto jest dyrektorem artystycznym SW 7 ? Doug Chiang, niestety. Ten , który zrobił z nowej trylogii plastikową, niezjadliwą papkę.

I po ptakach.

thuscomethusgo

Kolejna zrzęda...

użytkownik usunięty
thuscomethusgo

SW 7 ma wykorzystywać jak najwięcej praktycznych efektów.

ocenił(a) film na 2

To znaczy aktorzy będa realni a nie renderowani?;)

użytkownik usunięty
thuscomethusgo

To też.

ocenił(a) film na 9
thuscomethusgo

Nie zesraj się

ocenił(a) film na 2
Himiteshu

Tobie na twarz? Ok;)

thuscomethusgo

To może być gniot ale nie musi. Trzeba optymistycznie patrzeć na wszystko.

ocenił(a) film na 2
nudecroft

Jedno jest pewne , będzie to film familijny o tak skomplikowanej fabule aby 6 letnie dziecko mogło go zrozumieć.

thuscomethusgo

Hmmmm, miejmy nadzieję że nie ale coś mi się widzi że możesz mieć rację.

ocenił(a) film na 2
nudecroft

Doug Chiang mógłby się dobrze sprawdzić w branży gier komputerowych. Abrams to kukiełka w rękach producentów, nie ma nic do powiedzenia, nowe SW to tylko przedsięwzięcie komercyjno - produkcyjne. Zresztą jakie mógłby mieć pomysły reżyser takie "dzieła" jak "Star trek".Dodatkowo doradza mu Lucas, który jak wiadomo nie pojęcia o dobrej reżyserce.
Fani Gwiezdnych Wojen mają szczęście,że Lucas nie mógł kręcić 5 i 6 części, dzięki temu pojawił się w sadze artystyczny kontent. Cała legenda SW opiera się na 5 i 6 części. Na czym się ta legenda opiera - na odpowiednio pokazanej historii.
Z jakiś powodów współcześni reżyserzy myślą,że content filmu można zastąpić efektami specjalnymi. Jest to niestety wpływ branży gier komputerowej z jednej strony a z drugiej słabnąca rola filmu w życiu kulturalnym. Winę za to ponosi oczywiście nastawiona na zyski "produkcja" filmów.
Trzeba trzeźwo patrzeć na sprawę. Załóżmy nawet, że ten film będzie dobry\ załóżmy,ze wygramy w totolotka nie grając/, to nadal nie będzie to Stara Trylogia.

thuscomethusgo

Dlatego tak sobie myślę że fani Star Wars, ci prawdziwi fani będą zawiedzeni. Natomiast ci wszyscy co młodzi co nie widzieli poprzednich części mogą się dobrze bawić na tym kinie familijnym dla dzieciaków.

ocenił(a) film na 6
thuscomethusgo

thuscomethusgo
Fani Gwiezdnych Wojen mają szczęście,że Lucas nie mógł kręcić 5 i 6 części, dzięki temu pojawił się w sadze artystyczny kontent. Cała legenda SW opiera się na 5 i 6 części. Na czym się ta legenda opiera - na odpowiednio pokazanej historii.
/////
Hmmm. Tu sie nie zgodze, ewentualnie nie do końca odczytuje twoją myśl .
Niedawno , po Hobbicie byłem tak zniesmaczony że postanowiłem czymś zmyć ten niesmak i odświeżyłem sobie ... GW -cz. 4,5,6 . I pamiętam dość wyrażnie że najprzyjemniej
zareagowałem na część 4 co zresztą jest zbieżne z wieloma opiniami na temat trylogii.
Oczywiste jest że tym wpisem nie chodzi mi o negowanie tego co ty napisałeś ,jak najbardziej masz prawo mieć inne zdanie .

ocenił(a) film na 6
thuscomethusgo

thuscomethusgo
3 dni temu

Kto jest dyrektorem artystycznym SW 7 ? Doug Chiang, niestety. Ten , który zrobił z nowej trylogii plastikową, niezjadliwą papkę.

I po ptakach.
///
Mam podobne obawy np. czy nie zrobią z tej części typowej produkcji Familijnej od lat trzech do stu trzech .
O to jak wypadną sami "starzy" aktorzy jakoś dziwnie jestem spokojny że dadzą rade w pozytywnym znaczeniu .
Ale niema co narzekać zawczasu .Nawet jakby schrzanili 80% filmu to pewnie obejrze dla pozostałych 20% .
Czekam z niecierpliwością ...Ach i miałem podobnie jak wielu oglądając zwiastun , oczy lekko sie zwilżyły :).
To jest siła tej trylogii , tyle lat a nadal działa ....

ocenił(a) film na 6
thuscomethusgo

PS ten nowy system pozycjonowania jest chory , promuje idiotów klikających w "łapki" szkoda że ten serwis sukcesywnie schodzi na psy.

thuscomethusgo

Bedzie kicz