Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 261 tys. ocen
7,2 10 1 261394
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Najsympatyczniejszy był mały,niepozorny robot i urokliwa z charakterem dziewczyna. Cała reszta... już kiedyś była.
Przed wystawieniem wyższej oceny od 4/5 proszę skonsultować się z lekarzem bądz farmaceutą.

ocenił(a) film na 7
RozsadnyWariat

Przed krytykowaniem ocen innych proszę skonsultować się z psychiatrą.

ocenił(a) film na 7
RozsadnyWariat

Wszystkich którzy dali oceną powyżej 4/5 zapraszam do mnie na konsultacje. Jestem farmaceutą.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Ja dałem 5/5 czyli 10/10 ; chętnie przyjdę ;P

użytkownik usunięty
Anthrax91

Ja dałem 5 \5 i sie nie wstydzę , tej oceny .

ocenił(a) film na 9

Raczej 5/10, ale spoko.

użytkownik usunięty
wifi_wifi

Fakt chodziło , o 5 \ 10 wszystko , przez pośpiech wpisaniu sory .

użytkownik usunięty

Nuda, Laska i Murzyn grają jak drewno... Rzeczywiscie najelpiej gra Kulka no i Harrison Ford oczywiscie...

ocenił(a) film na 7
Anthrax91

Małe sprostowanie. Chodzi oczywiście o oceny powyżej 5 (średni)

użytkownik usunięty
Anthrax91

a mnie da się wyleczyć bo są pewne 2 osoby na fw które twierdzą że nie. Czy tu potrzeba większej specjalizacji?

ocenił(a) film na 7

Twój przypadek jest zbyt ciężki, nie mam kompetencji aby go rozpatrzeć :P

użytkownik usunięty
Anthrax91

szkoda ;( a może jakieś tabletki?

ocenił(a) film na 4

stwierdzam martwicę mózgu

ocenił(a) film na 7
LukeuszLFC

Flower dostał bana? "użytkownik usunięty"

Anthrax91

Tchórz usunął sobie konto, bo bał się bana.

ocenił(a) film na 7
bartoszcyc8

Za co bana miał dostać, coś przegapiłem?

Anthrax91

Za wszystko może?

użytkownik usunięty
Anthrax91

denis wielu użytkownikom sie naraził , na Filmweb .

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

http://www.filmweb.pl/user/Peggy_Carter

ocenił(a) film na 7
LukeuszLFC

Rozumiem że multikonto?

ocenił(a) film na 4
ocenił(a) film na 7
LukeuszLFC

Od kiedy to na filmwebach dają bany za multikonta? Chyba że sam sobie usunął i założył nowe...co dla mnie jest niezrozumiałe.

użytkownik usunięty
RozsadnyWariat

W takim razie nie widziałeś Fantastycznej Czwórki albo... o zgrozo... Pikseli

użytkownik usunięty

eee tam Piksele jak na komedię familijną są dobrym filmem, ale przy SW to faktycznie gniot

użytkownik usunięty
RozsadnyWariat

"Cała reszta... już kiedyś była."
Dokładnie. Zachary Antel stworzył materiał wideo, w którym zestawia sceny z "Przebudzenie Mocy" i "Nowej Nadziei". Ja IMO jestem zaskoczony, jest tego więcej niż można dostrzec na pierwszy rzut oka, tylko gdzieniegdzie w innej kolejności.
http://vimeo.com/160263943

ocenił(a) film na 9

No shit sherlock! Tak, większość scen nawiązuje do OT. To zestawienie lepsze https://www.youtube.com/watch?v=hlHlqFNnhIE

użytkownik usunięty
Gregor4567

Nie widziałem tego, ale dziękuję za linka. Za to fakt, że TFA zżyna z OT jak tylko się da był już przesądzony miesiące przed premierą.

ocenił(a) film na 9

Nie zżyna bo to nie była kwestia braku pomysłów. To taki hołd, "remake", powrót do starej trylogii. Osobiście nie rozumiem decyzji o nakręceniu takiego "rimejku", przecież w każdej chwili można sobie obejrzeć OT, ale jakoś te podobieństwa nie przeszkadzają, jedyne co drażni to baza starkiller. Mogli wymyśleć coś nowego (nawet nie musieli bo mieli masę innych podobnych rzeczy do zaporzyczenia z książek czy gier) ale widocznie ktoś z producentów się uparł na gwiazdę śmierci po raz trzeci. Nie rozumiem tego.

użytkownik usunięty
Gregor4567

Hołdem można by było nazwać powrót do konwencji kina nowej przygody, nie kopiowanie tej samej strony wizualnej, zabiegów narracyjnych, linii fabularnej. Za to zamiast komicznej bazy Starkiller lepszym pomysłem byłaby inwazja na Hosnian czy jakakolwiek bitwa w przestrzeni kosmicznej.

ocenił(a) film na 9

Po prostu on się skupił na postaciach a to co się dzieje w tle nie należy traktować poważnie, tak z przymrużeniem oka. Film nastawiony na humor, ta baza wstawiona tak "dla jaj" byle coś w tle sie działo. Tu masz jego tłumaczenie http://naekranie.pl/aktualnosci/przebudzenie-mocy-to-kopia-nowej-nadziei-j-j-abr ams-odpowiada-na-krytyke-768491

użytkownik usunięty
Gregor4567

Mówi o relacjach postaci, które obejmują znaną nam historię, ale nie argumentuje w żaden sposób kopiuj-wklej tej historii raz jeszcze.
"który sprawdził się jeszcze wcześniej" - może by się sprawdził, gdybyśmy nie mówili o kontynuacji już 6 częściowej sagi.