Tak sobie pomyślałem że zrobimy powtórkę przed przebudzeniem mocy i zobaczymy jak dobrze znamy wszyscy tę sagę.
Pierwsze pięć pytań dotyczy epizodu I Mroczne Widmo
Pytanie 1
Jak nazywa się główny rywal Anakina w wyścigu ścigaczy?
a) Sebulba
b) Czarny Jezdziec
c) Windoo
Na odpowiedzi macie czas do godziny do jutra do godziny 15:00! jutro o 16 kolejne pytanie.
o co ci chodzi? zwyczajnie chce wiedzieć ile osób i jak dobrze zna SW co w tym złego?
Mógłbyś to zrobić na zasadzie, że osoba odpowiadająca zadaje kolejne pytanie, żeby nie przeciągać tego na drugi dzień.
dobra zmiana zasad. Zadaje pytanie kolejna osoba odpowiada i zadaje nowe pytanie :P
Amidala jest królową
a) Tattoine
b) Naboo
c) Coruscant
Imperium - 27, Powrót Jedi - 2.
Który Hutt towarzyszył Jabbie podczas corocznego wyścigu Boonta Eve Classic na Tatooine?
W Zemście Sithów jedynie 2, w Ataku Klonów naliczyłem 56.
Do czego służył kompleks generatorów w mieście Theed na Naboo?
Ze źródeł wynika że miał mieć scenę dialogową, ale to chyba w scenach usuniętych.
Tworzyły poteżne pole zatrzymujące wodę.
W sumie ile zrobiono częścii Star Wars w wersji Robot Chicken(znaczy serialu)
P: umożliwiały pozyskiwanie plazmy z jądra planety i przekształcanie jej w energię użytkową.
Nie wiem, na filmwebie widnieją trzy.
Nie jestem przekonany czy takie testy/quizy mają sens z bardzo prostej przyczyny. Każdy może sobie wy googlować poprawną odpowiedź.
Nie trzeba mieć żadnej wiedzy. Wystarczą Ci google.
wiem :P trochę za bardzo się rozpędziłem ale można zagrać w pytania wyżej jest kolejne pytanie
Może lepiej zadawać trudniejsze pytania, na które odpowiedzi nie lecą na pałę z filmu a bardziej dopytywać się o szczególiki?
w sumie też prawda :P poza tym wstyd mi się przyznać ale pytania z gazety więc trochę zbyt łatwe. Mogą być trudniejsze :)
tak mi się zdaje po łatwości tego quizu, poza tym to z wyborczej myślałem że będzie trudniejszy quiz :P
Może zamiast quizu zrobić takie centrum ciekawostek o Sadze. Sam się już sporo z tego tematu dowiedziałem