Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 262 tys. ocen
7,2 10 1 261561
7,3 64 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Szkoda że uśmiercili Hana.Ciekawe czy ta śmierć była wymysłem reżysera,czy sam Harrison zdecydował że chce skończyć przygode z Gwiezdnymi Wojnami.Han to jedna z moich ulubionych postaci w całym uniwersum i będzie mi go brakowało w nowych częściach.

ocenił(a) film na 8
Dan15

Wierzę, że to Ford zrezygnował — w końcu ma już swoje lata, granie postaci, która jest w jakiś tam sposób aktywna, walczy i tak dalej może być dla niego niekomfortowe. Wielka szkoda, bo też lubiłam Hana, no ale prędzej czy później musiało się to stać ;)

lovepeacefreedom

Ciekawe jest to że Kathleen Kennedy potwierdziła, że w kolejnej części pojawią się nowi aktorzy, ale też wróci cała główna obsada najnowszego filmu. I najciekawsze jest to że Harrison Ford i Max von Sydow również są wymienieni.A jak wiadomo przecież zostali uśmierceni.Czy w następnej części będą przedstawiane retrospekcje w których pojawią się ci aktorzy czy jakimś nieprawdopodbnym sposobem ocaleją.W powrót Hana mógłbym uwierzyć no bo to przecież niezły farciarz :) ale w postać graną przez Maxa zbytnio nie.Ciekawe co wykombinują w 8 epizodzie.Mimo że powrót Hana byłby bardzo naciągany to cieszyłbym sie gdyby jednak przeżył.

ocenił(a) film na 7
Dan15

A tego nie trzeba rozumieć że wrócą ci co przeżyli???

ocenił(a) film na 7
sebastikantus

Jak cala główna to cala główna.Poza tym co by nie zrobili to dla mnie Star wars zakończyło się na VI części.Prequel trylogy to już był niski lot a to jest przebicie dna.0 klimatu,zrzyna z Nowej Nadziei,znów Gwiazda śmierci.Szczerze to ziewałem na filmie na którego premierę oczekiwałem odkąd usłyszałem,że kręcą.Mogą Forda użyć w retrospekcjach,może przeżyć upadek z tej rampy itd ale nie ma to żadnego znaczenia.To nie są Gwiezdne wojny.